Doorgaan naar de inhoud

De tentoonstelling SOLITAIR of SOLIDAIR neemt je mee terug naar de kunstscene van Deventer en Olst in de jaren zeventig. Stichting Y, een collectief van kunstenaars uit Deventer en Olst, organiseerde voor die tijd zeer vernieuwende kunstprojecten.

De Stichting was een initiatief helemaal in de geest van die tijd met als belangrijke doelstelling; een brug slaan tussen musea en de ‘straat’. Er ontstond door hun projecten een nieuwe sociaal-culturele voorhoede binnen Olst, die zich nadrukkelijk liet horen. Ook in het Noordenbergkwartier in Deventer was de impact van de manifestaties van Stichting Y op de uiteindelijke stedenbouwkundige ontwikkeling groot én vernieuwend: buurtbewoners komen in verzet, en worden gehoord, onder meer door het inzetten van kunst en media.

De aanleiding voor de tentoonstelling Solitair of Solidair was de opname van het documentatiemateriaal van stichting Y in het archief van Collectie Overijssel.

In Kunstenlab is tot en met 17 oktober een presentatie te zien van video’s van de manifestaties, affiches en ander historisch materiaal over Stichting Y. In de projectruimte is recent werk te zien van twee initiatiefnemers Pim van Pagée en Klaus Versteegen.

Meer informatie is te vinden op kunstenlab.nl

Extra informatie

Begindatum

4 september 2021

Einddatum

17 oktober 2021

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Locatie

Kunstenlab
Havenplein 20, Deventer

Kosten

Gratis toegang

Tentoonstelling bij Kunstenlab

Delen

Ook interessant

12 november 2021 - 12 november 2021 KNHG Jaarcongres 2021