Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Frederick van Voirst, herr zu Doirnewerdt, Hermann van Boetb...

Regesten Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Zoeken in Regesten

U kunt zoeken

- door alle tekstvelden (zoeken)
- op datum (uitgebreid zoeken)

Belangstelling?
De originele stukken kunnen in de studiezaal van het Historisch Centrum Overijssel worden ingezien.

Om te kunnen aanvragen, noteer:
- naam van het archief (eventueel toegangsnummer)
- inventarisnummer: het inventarisnummer staat in het NB of in de tekst van het regest (meestal tussen haakjes). Soms is er een apart veld inventarisnummer waarop u kunt doorklikken

Meer weten?
Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

beacon
 
 
Inventar
Urkunden
Regest
55 Frederick van Voirst, herr zu Doirnewerdt, Hermann van Boetbergen, Dr. Wynant van Arnhem und Johann van Arnhem bezw. Gheryt van Langhen, Drost des landes Zallant, Johann van den Have,Gheryt Zweeffken, Sohn von Henrick, und Otto van Ossenbroick als Zeugen für Bräutigam bezw. Braut urkunden über den Heiratsvertrag zwischen Johann van Voirst und Anna van Eeschede, die Tochter von Henrick van Eesschede und Anne van Beverfoirde. Die Braut bringt in die Ehe mit die Güter Hobbeldinck an den Essche und Bennekinck an den Broicke im Kirchspiel Delden im Lande Twenthe, die beide auf 1000 Goldgulden geschätzt sind, usw. Siegler: die Zeugen, der Bräutigem und der Vater der Braut.
Or.Perg., 10 Siegel (Nr. 8 erhalten, die übrigen sind verloren order weisen nur noch kleinere Reste auf.

Gebruik alt + scroll om te scrollen

Ga
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle