Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel

Beeldbank Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Filter: Dedemsvaartx
beacon
3 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Geen afbeelding
2731BB06922  Een film rond de 'Denijlanto', de Dedemsvaartse nijverheids- en landbouwtentoonstelling van 1938, met beelden van o.a. de Christelijke Muziekvereniging Dedemsvaartse Harmonie, het publiek dat een ijsje eet van J. Nijhuis, banketbakkers-ijs (3,5 cent), verschillende kinderspelen, een behendigheidsspel, paalklimmen, een ijscokar van de Verenigde Dedemsvaartse IJsfabriek De Magneet, een damesverkleedpartij en hardlopen, een kermis, met een zweefmolem, de rups, en de botsauto's, sulky's, ruiters van diverse ruiterverenigingen, springwedstrijden, de botsauto's. de rups, paarden, ruiters, de harmonie, gymnastiekverenigingen en een vuurwerk.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Organisatie
Collectie Overijssel locatie Zwolle
Geen afbeelding
2905BETACAM082.03  Tweede deel van een dorpsfilm over Dedemsvaart uit 1958. Veel verschillende personen worden in hun dagelijkse bezigheden getoond. Tussendoor beelden van verschillende straten en panden. O.m. schoolplein met spelende kinderen; bijeenkomsten van de Nederlandse Chr. Vrouwenbond Uw Licht - Het Licht, met theedrinken, bloemschikken, lampenkappen maken, koken, handwerken, volksdansen bij hotel Centraal; spelende kinderen op het plein van de Groen van Prinstererschool; Visscher's rijwielhandel en bromfietsservice; garagebedrijf G. Mars; Boertjes gereedschapshandel; spelende kinderen en voetbalwedstrijd op het plein van de Dr. A. Kuyperschool; sanitairwinkel Haitjema; stoffen-/kledingzaak; Sipkema meubelzaak; kachelhandel G. van Wilpe; kledingzaak de Bijenkorf. Tot slot een EHBO-oefening en een optocht door het dorp van alle verenigingen, w.o. Chr. Muziekvereniging Dedemsvaartse Harmonie, padvinders, welpen, gidsen, Vrouwenbond, Gereformeerde Meisjesvereniging Eunice, gymnastiekvereniging, bromfietsclub en Motor- en Automobielclub van Dedem.

, 1958-00-00
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Organisatie
Collectie Overijssel locatie Zwolle
Geen afbeelding
1186BETACAM070.03  Reportage over de activiteiten ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding te Dedemsvaart in 1960. O.m. dodenherdenking bij het oorlogsmonument op 4 mei en herauten, aubade, historische optocht, kinderspelletjes en -wedstrijden, levend schaakspel, feestverlichting en een concert van Chr. Muziekvereniging Dedemsvaartsche Harmonie en Chr. Muziekvereniging Euphonia Dedemsvaart op 5 mei.
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Organisatie
Collectie Overijssel locatie Zwolle