Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Burgerlijke Stand Overijssel
1447.7 Familie Van Dedem - Faure ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De hier beschreven archivalia zijn afkomstig van het echtpaar Godert Willem baron van Dedem (1914-1999) en Renée Angelique Annette Faure (1918-2006). Deze zijn in 2013 door hun kinderen en erfgenamen M.C. de Keijzer-Van Dedem en D.J.E.M. Mouthaan-Van Dedem in bruikleen gegeven aan het Historisch Centrum Overijssel. Na inventarisatie is de omvang op 2,25 m' gekomen.
Van Godert Willem baron van Dedem (1914-1999) zijn ook archivalia terechtgekomen bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) te Amsterdam, en bij het Nationaal Archief (NA) te Den Haag. Deze archieven zijn geïnventariseerd
De bij het NIOD berustende archivalia zijn bekend onder het toegangsnummer 871 en de omvang ervan is 2,15 m'. Door mevrouw D. Sörensen is in 2013 een inventaris vervaardigd, getiteld: Archief van baron G.W. van Dedem, [1863] 1942-1999. Het archief bij het NA is bekend onder het toegangs-nummer 2.21.267 en de archivarissen C.J. van Soest en J.A.A. Bervoets gaven de inventaris ervan als titel mee Inventaris van het Archief van G.W. baron van Dedem [geboren 1914], (1895) 1943-1990 [omvang 3.1 m']
De hier beschreven archivalia zijn een goede aanvullingen op de hierboven genoemde archieven en de Van Dedem-archieven op het Historisch Centrum Overijssel, in het bijzonder de archieven met de toegangsnummers 1447.1 t/m 1447.6, 544.2, en 1313.1.
1. Openbaarheid
Kenmerken
Datering:
1889 - 2003
Omvang archiefblok:
3,10 m
Toegang:
Wigger, J.H., Inventaris van het archief Familie Van Dedem - Faure, 1889 - 2003, Zwolle (2015/2016).
Openbaarheid:
Stukken jonger dan 40 jaar kunnen alleen geraadpleegd worden met schriftelijke toestemming van de bewaargevers.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS