Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Burgerlijke Stand Overijssel
1534.1 De Stichting Kadastrale Atlas Overijssel, aanvulling 2015 ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Ten behoeve van de publicaties van de kadastrale atlassen en de verzamel cd/dvd zijn tussen 1999-2012 grotendeels door J.H. Wigger, archivaris bij het Rijksarchief in Overijssel later Historisch Centrum Overijssel, onderzoeken naar het verloop van de kadastrering in de gemeenten en kantons verricht in de archieven van het Provinciaal Bestuur van Overijssel, 1813-1920/1948 (bekend onder het toegangsnummer 0025). De gevonden gegevens werden gekopieërd en gebruikt door de heer G. Hannink voor de samenstelling van de inleidingen over het verloop van de kadastrering van de kadastrale atlassen. Na kopiëring werden de inventarisnummers deels op de desbetreffende kopieën aangebracht en van omslagen met de beschrijvingen voorzien. Naast kopieën van stukken zijn ook de door J.H. Wigger bij zijn onderzoeken vervaardigde lijsten met bronvermeldingen met de desbetreffende inventarisnummers te vinden. Het eerste inventarisnummer is gereserveerd voor de eveneens door J.H. Wigger vervaardigde checklist voor onderzoek naar het verloop van de kadastrering in de provinciale archieven.
De neerslag van de door H. Bordewijk in de jaren 1991-1999 verrichtte onderzoeken ten behoeve van het schrijven van de inleidingen over het verloop van de kadastrering is echter niet overgeleverd.
De stukken zijn gerangschikt in drie hoofdgroepen: I. Algemeen, II. Kantonsgewijs, en III. Gehele provincie.
Na de aanvulling met het inv.nr. 34 in 20016 is de omvang van de hier beschreven stukken 13 dozen, in totaal groot 1.625 m.

Zwolle, 1 juli 2015 en 11 oktober 2016 J.H. Wigger
Kenmerken
Datering:
1832
Toegang:
J.H. Wigger, Inventaris van de aanvulling op het archief Stichting Kadastrale Atlas Overijssel 1832, 1832, Zwolle (2015).
Bijzonderheden:
m.b.t. kopieën en onderzoekstukken voor de publicaties van de kadastrale atlassen.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS