Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Burgerlijke Stand Overijssel
1457 B. (Berend) Wagenaar ( Stadsarchief Deventer )
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De collectie Wagenaar betreft een zeer uitgebreide documentatie-verzameling van circa 20 jaar archeologisch onderzoek in Deventer. Dhr B. Wagenaar was in de periode 1984-2002 als vrijwilliger van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN) afdeling Deventer nauw betrokken bij alle opgravingen. Zijn betekenis voor de verslaglegging is uitermate groot. Hij maakte niet alleen overzichts- en detailfoto's tijdens de opgravingen, hij maakte ook tekeningen op schaal. Archeologisch onderzoek vereist een goede documentatie. De stadsarcheologen hebben lang geleund op het werk van B. Wagenaar. Daarmee is het belang van de collectie voor de geschiedschrijving van de stad Deventer van onmisbare waarde.
De collectie bestaat uit 59 mappen. De originele tekeningen berusten bij de afdeling archeologie van de gemeente Deventer en bij de AWN. In de mappen zijn uitsluitend kopie-tekeningen opgenomen. Bij de verslagen van de opgravingen zijn ook krantenknipsels opgenomen, alsmede eigen aantekeningen en toelichtingen van B. Wagenaar. De collectie werd op 9 december 2006 door de familie geschonken aan SAB, in het bijzijn van burgemeester Van Lidt de Jeude. Het gebruik van de collectie staat open voor iedereen.

Mappen 1 t/m 4 ontbreken, die bevinden zich bij de familie. Deze mappen bevatten informatie die geen betrekking heeft op de AWN, maar op Monumentenzorg. Ook mappen 30 en 31 (met materiaal over de Sandrasteeg) berusten nog bij de familie.
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1984-2002
Omvang:
59 mappen (albums), 358 foto's en 7 straatwandtekeningen
Archiefvormers:
0043. Wagenaar
Voorwaarden voor raadpleging:
Het gebruik van de collectie staat open voor iedereen, mits bij publicatie altijd de herkomst en de maker vermeld worden.
Voorwaarden voor reproductie:
De voorwaarden voor reproductie bij Stadsarchief Deventer zijn van toepassing.
Taal:
Nederlands
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
NL-DvHCO, HCO Stadsarchief Deventer, ID 1457, B. (Berend) Wagenaar, inv.nr. …
VERKORT:
NL-DvHCO, ID 1457, inv.nr. ….
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS