Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Provincie Overijssel - Provinciale Staten

0025.16 Provincie Overijssel - Provinciale Staten ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Wat eraan vooraf ging
De collectie
Aanwijzingen voor de gebruiker
Verwant materiaal
Inventaris
79-PBO079 Kaartje | DER | provincie | OVERIJSSEL. | 1856 1 kaart. Onder de kaart : Z.W. van Schreven fec(it)., Grootte der kaart 400000 : 1 en Lith. v. H.L. van Hoogstraten, Zwolle. De grenzen van Friesland, Drenthe, Hannover, Pruisen en Gelderland zijn ingekleurd, evenals de Zuiderzee (met het eiland Schokland), de meren en de heuvelruggen. Meren, rivieren, beken, kanalen en vaarten zijn voorzien van namen. Afstandstafel tussen 30 steden (in uren gaans) linksonder. Titel rechtsboven en daarnaast het wapen van Overijssel geflankeerd door 2 leeuwen met daaronder een banier met de tekst TRANSISALANA., 1856
Erfgoedstuk
0025.16 Provincie Overijssel - Provinciale Staten
Inventaris
79-PBO079
Kaartje | DER | provincie | OVERIJSSEL. | 1856 1 kaart. Onder de kaart : Z.W. van Schreven fec(it)., Grootte der kaart 400000 : 1 en Lith. v. H.L. van Hoogstraten, Zwolle. De grenzen van Friesland, Drenthe, Hannover, Pruisen en Gelderland zijn ingekleurd, evenals de Zuiderzee (met het eiland Schokland), de meren en de heuvelruggen. Meren, rivieren, beken, kanalen en vaarten zijn voorzien van namen. Afstandstafel tussen 30 steden (in uren gaans) linksonder. Titel rechtsboven en daarnaast het wapen van Overijssel geflankeerd door 2 leeuwen met daaronder een banier met de tekst TRANSISALANA., 1856
Erfgoedstuk
Titel:
Kaartje | DER | provincie | OVERIJSSEL. | 1856
Beschrijving:
1 kaart. Onder de kaart : Z.W. van Schreven fec(it)., Grootte der kaart 400000 : 1 en Lith. v. H.L. van Hoogstraten, Zwolle. De grenzen van Friesland, Drenthe, Hannover, Pruisen en Gelderland zijn ingekleurd, evenals de Zuiderzee (met het eiland Schokland), de meren en de heuvelruggen. Meren, rivieren, beken, kanalen en vaarten zijn voorzien van namen. Afstandstafel tussen 30 steden (in uren gaans) linksonder. Titel rechtsboven en daarnaast het wapen van Overijssel geflankeerd door 2 leeuwen met daaronder een banier met de tekst TRANSISALANA.
Vervaardiger:
[Z.W. van Schreven]Z.W. van Schreven;
Beschrijving vervolg:
Noorden boven.
Datering:
1856
Eigenaar:
Historisch Centrum Overijssel
Drukker:
[H. L. van Hoogstraten]H. J. van Hoogstraten;
Uitgever:
[Erven J. Tijl] Tijl;
Rechthebbende:
[Historisch Centrum Overijssel]
Opmerking:
Uitgegeven door [Erven J. Tijl] van boek door J. van Schreven.
Schaal:
1:400.000
Geografische namen:
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Toegang:
Kaarten uit de bibliotheek van het Provinciehuis Overijssel te Zwolle, Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.