Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Provincie Overijssel - Provinciale Staten

0025.16 Provincie Overijssel - Provinciale Staten ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Wat eraan vooraf ging
De collectie
Aanwijzingen voor de gebruiker
Verwant materiaal
Inventaris
90-PBO090 Carte des duchés de Gueldres et cleves, comté de Zutphen, Frise et Overijssel Kaart van de hertogdommen Gelre en Kleef, graafschap Zutphen, Friesland en Overijssel; met rondom Groningen, graafschap Bentheim, Westfalen, Brabant en Bisdom Utrecht, afkomstig uit atlas "Theatre des Gaules". De kaart is in passepartout geplakt. Met cartouche en schaalstok. Uitgegeven door Jean Boisseau., 1637
Erfgoedstuk
0025.16 Provincie Overijssel - Provinciale Staten
Inventaris
90-PBO090
Carte des duchés de Gueldres et cleves, comté de Zutphen, Frise et Overijssel Kaart van de hertogdommen Gelre en Kleef, graafschap Zutphen, Friesland en Overijssel; met rondom Groningen, graafschap Bentheim, Westfalen, Brabant en Bisdom Utrecht, afkomstig uit atlas "Theatre des Gaules". De kaart is in passepartout geplakt. Met cartouche en schaalstok. Uitgegeven door Jean Boisseau., 1637
Erfgoedstuk
Titel:
Carte des duchés de Gueldres et cleves, comté de Zutphen, Frise et Overijssel
Beschrijving:
Kaart van de hertogdommen Gelre en Kleef, graafschap Zutphen, Friesland en Overijssel; met rondom Groningen, graafschap Bentheim, Westfalen, Brabant en Bisdom Utrecht, afkomstig uit atlas "Theatre des Gaules". De kaart is in passepartout geplakt. Met cartouche en schaalstok. Uitgegeven door Jean Boisseau.
Datering:
1637
Eigenaar:
[Historisch Centrum Overijssel]
Rechthebbende:
[Historisch Centrum Overijssel]
Trefwoorden:
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Toegang:
Kaarten uit de bibliotheek van het Provinciehuis Overijssel te Zwolle, Zeventiende-, achttiende-, negentiende- en twintigste eeuw.
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.