Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Huis Oldhagensdorp te Vollenhove

0223.1 Huis Oldhagensdorp te Vollenhove ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
4. Aanvulling 2016
0223.1 Huis Oldhagensdorp te Vollenhove
Inventaris
4.
Aanvulling 2016
NB:
De in deze rubriek beschreven stukken zijn afkomstig uit Archivalia VORG (oude Toegang 0285.1). Na de herinventarisatie ervan in 1998 is een flink aantal stukken, waaronder de hier beschreven stukken om onduidelijke redenen niet mee-geïnventariseerd. Echter deze stukken kregen wel een nieuwe bestemming en inventarisnummers (inv.nrs. 1065-1068), maar werden verder niet beschreven. Dit laatste is nu gedaan. De hier beschreven stukken zijn door mr. E.N.F. Heerkens en Th.A.J. Heerkens met een aantal andere stukken aan de Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis geschonken en door mr. A. baron van Dedem in zijn 'Register van Charters en Bescheiden berustende bij de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis' uit 1913 onder de nrs. 619-664. Verder is in de omslag van het nieuwe inv.nr. 1065 een aparte omslag met ongeïnventariseerde stukken aangetroffen, welke nu door mij onder de inv.nrs. 1069 - 1092 beschreven zijn.
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
1262 - 1862
Toegang:
Mensema, A.J., Inventaris van het archief van het huis Oldhagensdorp te Vollenhove, 1262 - 1862, Zwolle (1977).
Omvang archiefblok:
4 m
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Categorie: