Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Stichting Waterland Overijssel

1457 Stichting Waterland Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Toelichting

Over de stichting
De Stichting Waterland Overijssel werd op 27 november 1992 opgericht door L.B. Kobes, burgemeester van Zwartsluis, drs. W. Couprie, sectorhoofd Economische Zaken van de Regio IJssel Vecht, en N.G.M. van Enschot, directeur van de Provinciale VVV Overijssel. Het werkgebied van de stichting omvatte de gemeenten Brederwiede, Genemuiden, Hasselt, Kampen, Steenwijk, IJsselham, Zwartsluis en Zwolle. De stichting stelde zich ten doel: "het bevorderen van de samenwerking tussen bedrijven, overheden en instellingen gericht op selectieve verbetering van het toeristisch-recreatieve produkt van Noordwest-Overijssel, het stimuleren van ideeen en plannen terzake en het ondersteunen en begeleiden van de daaruit voortvloeiende projecten. Dit moet er toe leiden dat de marktsector in een betere positie wordt gebracht en aan de toerist meer keuze cq bestedingsmogelijkheden worden geboden".

De activiteiten van de stichting hebben geleid tot nieuwe samenwerkingsvormen om recreatie en toerisme in Noordwest-Overijssel te versterken. De subsidiëringsperiode liep na drie jaar af. De activiteiten van de stichting werden beëindigd. Op vrijdag 12 december 1997 vond in het gemeentehuis te Zwartsluis de laatste bestuursvergadering plaats.

Over het archief
Het archief van de Stichting Waterland Overijssel loopt over de jaren 1992-1997 en kent een omvang van 0,62m1. Bij het opstellen van de plaatsingslijst is de numerieke volgorde van de dossiers in de oorspronkelijke dossierinventaris leidend geweest. Uit het archief zijn een aantal in de dossierinventaris vermelde dossiers vernietigd. Het archief werd in 2010 door de GGD IJsselland naar het HCO overgebracht. Het archief is openbaar, met uitzondering van een tweetal persoonsdossiers, waarvan de openbaarheid is beperkt.
Plaatsingslijst
38 Stukken betreffende de opzet van kuierroutes in Noordwest-Overijssel, 1993.
1457 Stichting Waterland Overijssel
Plaatsingslijst
38
Stukken betreffende de opzet van kuierroutes in Noordwest-Overijssel, 1993.
Datering:
1993.
Omvang:
1 omslag
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
1992 - 1997
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Omvang archiefblok:
0,62
Toegang:
J.J. Seekles, Plaatsingslijst van het archief van de Stichting Waterland Overijssel, 1992 - 1997, Zwolle (2011).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie: