Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Tekeningen en prenten van de voormalige THA van het GA Zwolle

1680 Tekeningen en prenten van de voormalige THA van het GA Zwolle ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
Records 1 t/m 100
Records 101 t/m 200
Records 201 t/m 300
Records 301 t/m 400
Records 401 t/m 500
Records 501 t/m 600
632 -TP000174 Nieuwjaarsprent, 1838. Onze Lieve Vrouwenkerk en een deel van de Ossenmarkt, gezien vanuit het noordwesten. Rechtsboven in een wolk het wapen van Zwolle. Onder de afb. een twaalfregelig gedicht, ondertekend door de stadstorenwachter B.F. Langueaux: Van den avond, tot den morgen, / Ben ik steeds vervuld met zorgen, / Voor het heil van deze stad, / Boven bij het torendak. / Op den eersten dag van 't jaar, / Wensch ik dat de Alzegenaar / Nog veel jaren / u wil sparen, / U wil zegenen en verblijden / Met welvarend' en goede tijden, / Hij zorge voor ieder uwer, in zijn ambt of stand, / Voor deze stad, voor dit gewest, voor 't gansche land. / UEd. Dienaar de Stads Torenwachter B.F. Langeaux. Anonieme prent., 1838
Erfgoedstuk
1680 Tekeningen en prenten van de voormalige THA van het GA Zwolle
632 -TP000174
Nieuwjaarsprent, 1838. Onze Lieve Vrouwenkerk en een deel van de Ossenmarkt, gezien vanuit het noordwesten. Rechtsboven in een wolk het wapen van Zwolle. Onder de afb. een twaalfregelig gedicht, ondertekend door de stadstorenwachter B.F. Langueaux: Van den avond, tot den morgen, / Ben ik steeds vervuld met zorgen, / Voor het heil van deze stad, / Boven bij het torendak. / Op den eersten dag van 't jaar, / Wensch ik dat de Alzegenaar / Nog veel jaren / u wil sparen, / U wil zegenen en verblijden / Met welvarend' en goede tijden, / Hij zorge voor ieder uwer, in zijn ambt of stand, / Voor deze stad, voor dit gewest, voor 't gansche land. / UEd. Dienaar de Stads Torenwachter B.F. Langeaux. Anonieme prent., 1838
Erfgoedstuk
Titel:
Torenwachters / nieuwjaarsch - zegenwensch / Aan de Regering en loffelijke Bewoners der Stad / ZWOLLE. / Bij den aanvang van het Jaar 1838.
Beschrijving:
Nieuwjaarsprent, 1838. Onze Lieve Vrouwenkerk en een deel van de Ossenmarkt, gezien vanuit het noordwesten. Rechtsboven in een wolk het wapen van Zwolle. Onder de afb. een twaalfregelig gedicht, ondertekend door de stadstorenwachter B.F. Langueaux: Van den avond, tot den morgen, / Ben ik steeds vervuld met zorgen, / Voor het heil van deze stad, / Boven bij het torendak. / Op den eersten dag van 't jaar, / Wensch ik dat de Alzegenaar / Nog veel jaren / u wil sparen, / U wil zegenen en verblijden / Met welvarend' en goede tijden, / Hij zorge voor ieder uwer, in zijn ambt of stand, / Voor deze stad, voor dit gewest, voor 't gansche land. / UEd. Dienaar de Stads Torenwachter B.F. Langeaux. Anonieme prent.
Datering begin:
1838
Datering eind:
1838
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
hoogte 310 millimeters x breedte 196 millimeters
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
Records 701 t/m 800
Records 801 t/m 900
Records 901 t/m 936
Kenmerken
Datering:
zeventiende, achttiende, negentiende en twintigste eeuw
Toegang:
Collectie tekeningen en prenten , zeventiende, achttiende, negentiende en twintigste eeuw.
Bijzonderheden:
Tekeningen- en prentencollectie van de afdeling topografisch-historische atlas van het Gemeentearchief Zwolle..
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS