Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Hövell, familie Van, Haus Gnadenthal te Ganswick (kreis Klev...

0568.2 Hövell, familie Van, Haus Gnadenthal te Ganswick (kreis Kleve in Duitsland) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De hier beschreven archivalia en kaarten zullen ongeïnventariseerd samen met de onder de toegangsnummers 0568 en 0568.1 beschreven stukken op het Rijksarchief in Overijssel, nu het Historisch Centrum Overijssel terechtgekomen zijn. Met deze plaatsingslijst zijn nu alle deelarchieven onder het toegangsnummer 0568 toegankelijk gemaakt. J.H. Wigger (Zwolle, 2017)
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
17e – 20e eeuw
Omvang archiefblok:
0,22 m en 7 kaarten
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Toegang:
Wigger, J., Plaatsingslijst van Hövell, familie Van, Haus Gnadenthal te Ganswick (kreis Kleve in Duitsland), 17e – 20e eeuw, Zwolle (2017).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.