Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Steunpunt Thuiswerk Twente te Hengelo

0592 Steunpunt Thuiswerk Twente te Hengelo ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
INLEIDING
De Stichting Emancipatiebureau Overijssel, als bewaarder van het archief van de Stichting Steunpunt Thuiswerk Twente, is overgegaan tot archiefvorming in september 1997 ter onderbrenging van het archief bij het Rijksarchief in Overijssel.
De vorige en huidige directeur van het Emancipatiebureau Overijssel hebben hun bemoeienis met het Steunpunt Thuiswerk als respectievelijk bestuurslid en directeur van het Steunpunt Thuiswerk Twente.
Stichting Steunpunt Thuiswerk Twente, opgericht op 1 januari 1992, met de doelstelling positieverbetering van thuiswerksters door het geven van advies en informatie over alle aspecten van thuiswerk. Het bevorderen van de toetreding van thuiswerksters behoort eveneens tot de doelstelling van het Steunpunt.
Het Steunpunt Thuiswerk Twente heeft haar werkzaamheden afgerond op 30 juni 1995.
De oorspronkelijke opbouw van het archief was in de staat van het moment dat het kantoorpand, waarin het Steunpunt Thuiswerk Twente huisde, verlaten diende te worden. Hetgeen concreet betekent dat in het archief veel materiaal aanwezig was dat niet zijn/haar oorsprong vond bij de Stichting.
In overleg met het Rijksarchief in Overijssel, de heer Lasee, is gekozen voor een reductie tot basis-, unieke stukken.
De omvang van het archief is daarbij gereduceerd tot 1/4 van de oorspronkelijke omvang. Zie voor vernietiging archiefstukken de garantie verklaring Reisswolf.
De omvang in strekkende meters bedraagt 1 meter.

Er is volledige openbaarheid t.a.v. het archief van de Stichting Steunpunt Thuiswerk Twente.

J.A. Bos
Almelo, september 1997
INVENTARIS

Kenmerken

Datering:
1991 - 1995
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Omvang archiefblok:
0,84 m
Toegang:
Bos, J.A., Archief Stichting Steunpunt Thuiswerk Twente , 1991 - 1995 (1997).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie: