Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Stork, familie

0614 Stork, familie ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Johan Philip Stork Stichting
Door bemiddeling van de Johan Philip Stork Stichting zijn de hierna genoemde documenten in bewaring gegeven bij het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle zodat zij voor onderzoek beschikbaar zouden zijn en voor het nageslacht bewaard blijven.
De genealogie van de familie Stork afstammend van Johan Philip Stor(c)k (....-1730) is bijgewerkt en door de Johan Philip Stork Stichting uitgegeven in het boek "HET GESLACHT STORK" uitgave 1999.
Achter in het boek bevindt zich een uitklapbare stamboom met daarop de namen van alle mannelijke gehuwde afstammellingen en de bijbehorende nummers waaronder zij terug te vinden zijn in het boek.
In de index staan alle familienamen die in het boek voorkomen en de pagina's waarop zij vermeld worden.
De plaatsingslijst in Het Historisch Centrum overijssel
De volgorde van de omschrijving van de documenten is zo veel mogelijk op jaartal gerangschikt.
Vooraan de omschrijving staat het nummer van de omslag waarin het stuk zich bevindt.
Aan het eind van de beschrijving staat het nummer waaronder de betreffende persoon in "het Geslacht Stork", uitgave 1999 is terug te vinden.

In de toegevoegde index zijn de namen van betrokkenen alphabetisch gerangschikt.

Johan Philip Stork Stichting
Almelo, 2002
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
1750 - 2002
Omvang archiefblok:
5,12 m
Voorwaarden voor raadpleging:
Stukken jonger dan 75 jaar zijn alleen ter inzage na schriftelijke instemming van de Johan Philip Stork Stichting te Almelo
Toegang:
Plaatsingslijst van documenten die via de Johan Philip Stork Stichting in bewaring zijn gegeven bij het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle betreffende de familie Stork, aanvulling 2002, 1750 - 2002 (2002).