Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Gemeente Zwolle, Raadscommissie voor het beheer van de Gemee...
0764 Gemeente Zwolle, Raadscommissie voor het beheer van de Gemeentelijke Geneeskundige Dienst (GGD) ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Toelichting
De vergaderingen van deze raadscommissie begonnen op 25 juli 1951 en werden geleid door resp. wethouder Boden (van 1951-1958) en wethouder Runhaar (van 1958-1962). De commissie bestond uit vier raadsleden, terwijl de vergaderingen ook werden bijgewoond door de directeuren (dr. E. H. Scheijde en later dr. H. Olland) van de dienst. In de commissie werden jaarrekeningen, begrotingen, instructies, benoemingen en rapporten besproken. De laatste vergadering van de commissie vond plaats op 6 november 1962.

Dit notulenboek hoort feitelijk thuis in het archief van het Gemeentebestuur (secretarie) van Zwolle over de jaren 1924-1988 (archiefbloknummer 702). Daarin zijn immers ook de notulen van andere raadscommissies opgenomen. Voor meer informatie over de Gemeentelijke Geneeskundige Dienst wordt dan ook naar bovengenoemde inventaris verwezen. Het archiefje is openbaar.
Plaatsingslijst
Kenmerken
Datering:
1951 - 1962
Toegang:
Seekles, J.J., Plaatsingslijst van het archief van de Raadscommissie van Bijstand in het beheer van de Gemeentelijke Geneeskundige Dienst (GGD), 1951 - 1962, Zwolle (2013).
Opmerkingen:
Oud CA045
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS