Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Gewestelijk Arbeidsbureau te Enschede

1357.2 Gewestelijk Arbeidsbureau te Enschede ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Het Stadsarchief Enschede verkreeg van het UWV een verhuisdoos met aanvullende dossiers van het voormalige Gewestelijke Arbeidsbureau te Enschede. De dossiers werden in juni 2016 aan het Historische Centrum Overijssel overgedragen en beschreven onder de inventarisnummers 18-40.
De aanvulling bedraagt 0,24 m1.

Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
1940 - 1989
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is openbaar.
Omvang archiefblok:
0,72 m
Toegang:
Centrale Archief Selectiedienst/ J.J. Seekles, Inventaris van de archieven van het Districtsbureau en de arbeidsbureaus in de provincie Overijssel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1940-1992, deel Gewestelijk Arbeidsbureau te Enschede, 1940 - 1989, z.p./Zwolle (2008/2016).
Openbaarheid:
Het archief is openbaar.
Categorie: