Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Dedem, Familie Van, tak Den Haag van de staak Den Aalshorst,...

1447.9 Dedem, Familie Van, tak Den Haag van de staak Den Aalshorst, afkomstig van de familie Van Dedem-Godin de Pesters, met de gedeponeerde archivalia ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1697 - 1983
Omvang archiefblok:
2,4 m
Toegang:
Wigger, J.H., Inventaris van het archief van de familie van Dedem, tak Den Haag van de staak Den Aalshorst, afkomstig van de familie Van Dedem-Godin de Pesters, met de gedeponeerde archivalia, 1697 - 1983, Zwolle (2017).
Voorwaarden voor raadpleging:
Het archief is deels niet openbaar, zie daarvoor de lijst van de niet-openbare inventarisnummers in de bijlage bij de inventaris. Het betreft de volgende inventarisnummers: 19 t/m 24, 27, 45, 47, 51 t/m 59, 61, 66 t/m 90 en 114
Opmerkingen:
Zie voor de familie Van Dedem ook de toegangsnummers 1447.1 t/m 8, in het bijzonder 1447.4 Huis Den Aalshorst, 0544.2 Familie Van Dedem-Zubli en 1313.2 Familie Berghuis-Van Dedem
Bijzonderheden:
Met gedeponeerde archivalia van 1908 - 1968.