Elseke, vrouw van Bruen selige Hinrickssoen van Almlo, onder hulderschap van haar man.
Arnt van Bevervoerde.
Get.: Gert Mulert, rentmeester, en Seyne Mulert Henrixzn., leenmannen van het Sticht Utrecht.
Derick van Bevervoerde, zoon van Arnt van Bevervoerde, na opdracht door Arnt van Bevervoerde.
Get.: Gert Mulert, rentmeester, en Seyne Mulert Henrixzn., leenmannen van het Sticht Utrecht.
Johan van Bevervoerde, na de dood van Derick van Bevervoerde.
Get.: Sweder van Overhagen, Stichts leenman, en Hermen Grubbe, eigen leenman.
Berende van Bervorde tho Wemsel Berndessone, na opdracht door Johan van Bevervorde Arendessone, die het leen had verkregen na de dood van zijn broer Deryck van Bervorde Arntssone.
Get.: Sweder van Overhagen, Stichts leenman, en Herman Grubbe, eigen leenman.
Een vrijwel identieke akte is ingeschreven in dl. B fol. 5 en vermeldt als leenman Berende van Bevervorde to Wemsel Gherdessone.
Johan van Bevervoerde doet opdracht ten behoeve van Hinryck ter Spyllen.
Get.: Diryck Anedingk en H(enryck) Plaetman.
Henryck ter Spyllen, wonende binnen Deventer.
Get.: Peter van Mouwyck en Henryck Plaetman, Stichtse leenmannen.
Henryck Herrynck te Oldenzaal, na opdracht door mr. Aleff en Henricus ther Spyllen.
Get.: Otto van Bellynchoff en Johan Claessen.
Johan Herinck, als erfvolger van zijn vader Hinrick Herings te Oldenzaal, na afdracht van het leenverzuim.
Get.: Johan van Voerst tot Grimberge en Thoenis Reiger.
Johan Herings, kanunnik te Oldenzaal, na de dood van zijn vader Johan Herings, onder hulderschap van Rolef Gertzen, burger te Almelo.
Johan Herinck krijgt voor zes jaar goedkeuring van de bezwaring van het leen met 500 daalders, die reeds in 1590 ingegaan was.
Johan Herinck, kanunnik te Oldenzaal, krijgt toestemming de bezwaring van het leen met zes jaar te verlengen.
Borchardt van Oer, voor zichzelf en als voogd over zijn moeder, broers en zusters.
Johan Christoffel van Beverforde tot Werrys en Wemseloe, zoals zijn grootvader Bernd van Beverforde beleend was.
Anthonis de Reiger tot Glatbecke, na opdracht door Johan Herinck, kanunnik van de Plechelmuskerk te Oldenzaal.
Johan Herinck, goudsmid, na opdracht door Anthonis de Reiger tot Glatbecke.
De leenvrouw ontslaat huis, hof, goorden en mate geheten de Beldmate bij Egbertink van de leenroerigheid, terwijl het erve en goed dat nu Egbertink heet in het leenverband opgenomen wordt.
Johan Herinck, goudsmid, met de ledige hand; tevens krijgt hij voor zes jaar toestemming het leen met 600 daalders te bezwaren.
Johan Christoffer van Bevervoerde tot Werrys, met de ledige hand.
Kiliana van Brabecke, weduwe van Johan Christoffer van Beverfoerde toe Averwerris en Wemseloe, als voogdes over haar oudste zoon Bernhardt van Bevervoerde, onder hulderschap van Johan van Bevervorde.
Jan Herinck, na de dood van zijn vader.
Engelbert van Bevervoerde toe Weemseloe en Warrits.
Bernhardt Ketwick, burgemeester van Oldenzaal, na opdracht door jonker Johan Herinck, vertegenwoordigd door Bernhardt Wolderink, "raethverwant" der stad Oldenzaal.
Ds. Gerhard Veldkamp, als hulder voor zijn zoon, na opdracht door dr. Stephanus Ketwick, secretaris der stad Oldenzaal, en zijn vrouw Anna Elisabeth Reininck.
Engelbert van Beverforde, domkelner te Munster, met de ledige hand.
Maria Ida van Plettenborch, weduwe Van Beverforde, als moeder, alsmede Christiaen van Plettenborch en Engelbert van Beverforde, als voogden van Ferdinand van Beverforde, oudste zoon van Jan Ferdinand van Beverforde toe Weemselo, na opdracht door zijn oom Engelbert van Beverforde.
Gerhard Veltamp, "pastoor" te Oldenzaal, als hulder voor zijn zoon Joan Gerhard Veltamp, ambtman en burgemeester te Oldenzaal, vestigt vruchtgebruik ten behoeve van Anna Geertruit van den Klooster, tot zekerheid van een geldlening van 800 Carolusguldens
Volgens een marginale aantekening van 2 november 1699 geven Wolter Joseph van Wynbergen tot Horssen en Pollen en zijn vrouw Elsabé Getruit van Rensen te kennen dat deze lening is afgelost door Hendrick Lambert ten Caete, burger te Deventer, en verzoeken tot zijn behoeven royering van de inschrijving.
Joan Gerhard Veltamp, ambtman en burgemeester te Oldenzaal, als volmacht van zijn vader, krijgt toestemming hypotheek te verlenen ten gunste van juffer Henrica Maria van Ittersum, tot zekerheid van een geldlening van 1000 Carolusguldens.
Joan Gerhard Veltamp, ambtman van de proosdij te Oldenzaal, en zijn vrouw Geertruyt Jacomina Nagge verlenen hypotheek ten gunste van Lambert ten Caete en diens vrouw Catharina Cremers, tot zekerheid van een geldlening van 1800 Carolusguldens.
Johan Gerhard Veldtkamp verleent vrijwillig verwin aan Henrick Lambertsen ten Caete omdat hij een schuld van ?1.800,-, waarvoor hij het leen als zekerheid gesteld had, niet kan voldoen.
Joan Gerhard Veldcamp doet een oproep aan al zijn crediteuren, vanwege de publieke verkoop van het leengoed ten behoeve van zijn schuldeiser Henrick Lamberts ten Caete.
Proces verbaal van openbare verkoop van het leengoed, nadat geen enkele verdere crediteur was verschenen, aan Teunis Lamberts ten Caete voor ?1.750,-.
Willem van Rhoon, onder hulderschap van zijn zwager Hendrick Lamberts ten Caete, nadat het leen hem na de openbare verkoop bij onderlinge verdeling tussen de familieleden is toegevallen.
Willem van Rhoon.
Josias Sluyseken, als volmacht en hulder voor de boedel van wijlen Willem van Roon, daartoe verzocht door de etcuteurs-testamentair, met de volle en de ledige hand.
Frederik Christiaan van Beverforde tot Wemselo en Werris, vertegenwoordigd door Bernard Helter IUD., rentmeester van Weemselo, met de volle en ledige hand.
Berent van Kalker en Berent Gerrits Cremer, als etcuteurs-testamentair van wijlen Willem van Rhoon, onder hulderschap van procureur Josias Sluysken, doen opdracht ten behoeve van de weduwe van Hendrik Abels.
Hendrina Bloemen, weduwe van procureur Carel Hendrik Abel, onder hulderschap van Joan Frederik Nilant IUD., richter van Almelo.
Christiaan Nijenhuis, na de dood van zijn moeder de weduwe van procureur Carel Hendrik Aubel.
F.C. van Elferveld gen. van Beverforde, minderjarige erfgenaam van F.C. van Beverforde, heer van Opper- en Neder Warries, Bynk, Langen, Weemselo et., vertegenwoordigd door G.A. vrijheer Spiegel toe Diesenberg.
Christiaan Nijenhuis, met de ledige hand.
F.C. van Elferveld gen. van Beverforde, onder voogdij van G.A. vrijheer van Spiegel tot Diesenberg, vertegenwoordigd door de heer Bloemen, priester te Tubbergen, met de ledige hand.