1678 Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )
Uitleg bij archieftoegang
Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.
Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:
• Kenmerken van het archief • Inleiding op het archief • Inventaris of plaatsingslijst • Eventueel bijlagen
De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.
De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.
De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.
Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.
1678
Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel)
1830 Handgetekend en ingekleurd kaartje van de buurschap Frankhuis bij het Zwarte Water, omstreeks 1830. Het kaartje hoort evenals KD001441 en KD001442 bij een door J.H. Verhoog vervaardigd schilderij waarop het Witte huis staat afgebeeld. Dit heeft gestaan op de plek waarnaar de pijl verwijst, bij de Ketelkolk. Daarnaast is huis Twistvliet te zien ten zuiden van de huidige twistvlietbrug. De Oude trekvaart van IJsselmuiden naar het Zwarte Water bij Frankhuis bestond uit de Kamper Wetering en de Nieuwe Wetering dor de Polder Mastenbroek. Uigegeven door J.H. Verhoog., 1980 - 1994
Titel:
1830
Beschrijving:
Handgetekend en ingekleurd kaartje van de buurschap Frankhuis bij het Zwarte Water, omstreeks 1830. Het kaartje hoort evenals KD001441 en KD001442 bij een door J.H. Verhoog vervaardigd schilderij waarop het Witte huis staat afgebeeld. Dit heeft gestaan op de plek waarnaar de pijl verwijst, bij de Ketelkolk. Daarnaast is huis Twistvliet te zien ten zuiden van de huidige twistvlietbrug. De Oude trekvaart van IJsselmuiden naar het Zwarte Water bij Frankhuis bestond uit de Kamper Wetering en de Nieuwe Wetering dor de Polder Mastenbroek. Uigegeven door J.H. Verhoog.