1678 Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )
Uitleg bij archieftoegang
Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.
Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:
• Kenmerken van het archief • Inleiding op het archief • Inventaris of plaatsingslijst • Eventueel bijlagen
De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.
De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.
De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.
Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.
1678
Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel)
Situatie van het Zwolsche Diep met aanwijzing van alle daarop betrekking hebben- de Delimitatiën, verpachtingen, enz. Aanduiding van de constructie der werken/opgave van gedane peilingen sedert 1853. Vaste kenmerken op en bij de werken enz. Opgemaakt door den ondergeteekende Directeur der Maatschappij te Genemuiden, den 30en November 1854. M. Nijhoff. Kaart van het Zwolse Diep tussen de Mandjeswaard, Genemuiden en Vollenhove, met grenslijnen tussen de Maalschappij en de omliggende gemeenten Kampen en Genemuiden. Ontwerp van de waterwerken en dieptepeilingen. Deelkaarten van de haven van Kraggenburg (nu in de Noord Oost polder), dwarsdoorsneden van de leidammen en de lengtedoorsnede van het vaarwater tussen de leidammen van het Zwolse Diep. In en bij Genemuiden: sluizen, toren, armenhuis, weverij, veerhuis, directiekeet, uitwateringssluis, De Top, de Zunderbelt, 't jaagpad. Langs de dijk ter hoogte van het Zwolse Diep: Veerweg, de Noord, de Noorderbelt, Barsbeker Zijl, tolhuis, duiker, sluis, watermolen, de Voorst. In het Zwolse Diep: Noordelijke leidam met baken, zuidelijke leidam met vangdam, haven, Kraggenburg, havengebouw, biesvelden, aan Langeveld verpachte zeebodem. Waterwegen: Ganzediep, de Goot, Veneriete, afwateringskanaal van Mastenbroek. Met schaalstok., 1857
Titel:
Situatie van het Zwolsche Diep met aanwijzing van alle daarop betrekking hebben- de Delimitatiën, verpachtingen, enz. Aanduiding van de constructie der werken/opgave van gedane peilingen sedert 1853. Vaste kenmerken op en bij de werken enz. Opgemaakt door den ondergeteekende Directeur der Maatschappij te Genemuiden, den 30en November 1854. M. Nijhoff.
Beschrijving:
Kaart van het Zwolse Diep tussen de Mandjeswaard, Genemuiden en Vollenhove, met grenslijnen tussen de Maalschappij en de omliggende gemeenten Kampen en Genemuiden. Ontwerp van de waterwerken en dieptepeilingen. Deelkaarten van de haven van Kraggenburg (nu in de Noord Oost polder), dwarsdoorsneden van de leidammen en de lengtedoorsnede van het vaarwater tussen de leidammen van het Zwolse Diep. In en bij Genemuiden: sluizen, toren, armenhuis, weverij, veerhuis, directiekeet, uitwateringssluis, De Top, de Zunderbelt, 't jaagpad. Langs de dijk ter hoogte van het Zwolse Diep: Veerweg, de Noord, de Noorderbelt, Barsbeker Zijl, tolhuis, duiker, sluis, watermolen, de Voorst. In het Zwolse Diep: Noordelijke leidam met baken, zuidelijke leidam met vangdam, haven, Kraggenburg, havengebouw, biesvelden, aan Langeveld verpachte zeebodem. Waterwegen: Ganzediep, de Goot, Veneriete, afwateringskanaal van Mastenbroek. Met schaalstok.