1678 Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )
Uitleg bij archieftoegang
Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.
Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:
• Kenmerken van het archief • Inleiding op het archief • Inventaris of plaatsingslijst • Eventueel bijlagen
De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.
De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.
De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.
Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.
1678
Kaarten van het Historisch Centrum Overijssel (nu Collectie Overijssel)
Plattegrond der gemeente Zwolle, bebouwde grond. Stadsplattegrond van de Zwolle. De wijk Assendorp tot de Sallandstraat, respectievelijk het deel van de Leliestraat tussen de Groeneweg en de Assendorperstraat. De Azaleastraat is inmiddels verdwenen, evenals de Blekerstraat. De Bartjensstraat loopt op deze kaart nog door tot de Assendorperdijk. In het Veeralleekwartier zijn de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat aangelegd. In de Dieze is een deel van de Indische buurt aangelegd. De scholen zijn gearceerd: In het centrum: tussen de Korte Kamperstraat en de Jufferenwal, de Michaelschool (RK jongensschool) aan het Aaplein, de Departementschool aan de Bitterstraat, de Brouwerschool aan het Grote Kerkplein, Tusschenschool aan de Praubstraat, Aloysiusschool op de hoek van de Praubstraat en de Blijmarkt, Gymnasium aan de Goudsteeg, meisjesinstituut aan de Bloemendalstraat, handelsschool aan het Bethlehemskerkplein, bewaarschool aan de Schoutensteeg, St Annaschool aan de Vijfhoek, RK meisjesschool aan het Gasthuisplein, naaischool / bewaarschool aan het Assiesplein, ambachtschool aan de Spinhuiswal, armenschool aan de Schoolstraat, tusschenschool aan de Vechtstraat, Rijks HBS aan de Bagijesingel. RK meisjes-MULO aan de Bleekerstraat, Celeschool op de hoek van de Celestraat en de van Ittersumstraat, Chr MULO aan de Enkstraat, Chr lagere school en kweekschool aan het Assendorperplein, RK Mariaschool en Bartjensschool aan de Assendorperstraat, huishoudschool aan de Emmastraat, armenschool Willemsschool en tusshenschool Zieltjesschoele aan de Hoogstraat. In de omgeving van het station: station Zwolle-Blokzijl, spoorbrug met brugje ernaast (Veeladingbrug), spoorhaven, keersluis, terrein en werkplaatsen der Maatschappij der exploitatie van Staatsspoorwegen, station, hoge spoorbrug, goederenloods, Schellerweg, 't Zwarte wegje. Met noordpijl en schaalstok., 1917
Titel:
Plattegrond der gemeente Zwolle, bebouwde grond.
Beschrijving:
Stadsplattegrond van de Zwolle. De wijk Assendorp tot de Sallandstraat, respectievelijk het deel van de Leliestraat tussen de Groeneweg en de Assendorperstraat. De Azaleastraat is inmiddels verdwenen, evenals de Blekerstraat. De Bartjensstraat loopt op deze kaart nog door tot de Assendorperdijk. In het Veeralleekwartier zijn de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat aangelegd. In de Dieze is een deel van de Indische buurt aangelegd. De scholen zijn gearceerd: In het centrum: tussen de Korte Kamperstraat en de Jufferenwal, de Michaelschool (RK jongensschool) aan het Aaplein, de Departementschool aan de Bitterstraat, de Brouwerschool aan het Grote Kerkplein, Tusschenschool aan de Praubstraat, Aloysiusschool op de hoek van de Praubstraat en de Blijmarkt, Gymnasium aan de Goudsteeg, meisjesinstituut aan de Bloemendalstraat, handelsschool aan het Bethlehemskerkplein, bewaarschool aan de Schoutensteeg, St Annaschool aan de Vijfhoek, RK meisjesschool aan het Gasthuisplein, naaischool / bewaarschool aan het Assiesplein, ambachtschool aan de Spinhuiswal, armenschool aan de Schoolstraat, tusschenschool aan de Vechtstraat, Rijks HBS aan de Bagijesingel. RK meisjes-MULO aan de Bleekerstraat, Celeschool op de hoek van de Celestraat en de van Ittersumstraat, Chr MULO aan de Enkstraat, Chr lagere school en kweekschool aan het Assendorperplein, RK Mariaschool en Bartjensschool aan de Assendorperstraat, huishoudschool aan de Emmastraat, armenschool Willemsschool en tusshenschool Zieltjesschoele aan de Hoogstraat. In de omgeving van het station: station Zwolle-Blokzijl, spoorbrug met brugje ernaast (Veeladingbrug), spoorhaven, keersluis, terrein en werkplaatsen der Maatschappij der exploitatie van Staatsspoorwegen, station, hoge spoorbrug, goederenloods, Schellerweg, 't Zwarte wegje. Met noordpijl en schaalstok.