Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Affiche van het ZAP (Zwols Architectuur Podium) dat de lezin...
Affiches (AF) ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
records
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Affiche
2536 AF002487 Affiche van het ZAP (Zwols Architectuur Podium) dat de lezing "De binnenstad na Vinex" hield in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in Zwolle. Datum: 15 december 1998. Op het affiche zijn twee foto's van de Zwolse Peperbus afgedrukt.

Vinex is de afkorting voor Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra, een nota ruimtelijke ordening van het Nederlandse ministerie van VROM uit 1991. Deze notitie, een vervolg op de Vierde nota ruimtelijke ordening uit 1988, bevat uitgangspunten voor de bouw van nieuwe woningbouwlocaties voor de periode vanaf 1 januari 1995. Voor een aantal steden werd daarbij de richting aangegeven waar de nieuwe uitbreiding zou kunnen plaatsvinden; formeel gesproken was het echter aan provincies en samenwerkende gemeenten om de locaties te bepalen. Deze locaties aan de rand van grote steden voor massale nieuwbouw worden vaak Vinex-locaties of Vinex-wijken genoemd., 1998-00-00
Titel:
De binnenstad na Vinex ;
Beschrijving:
Affiche van het ZAP (Zwols Architectuur Podium) dat de lezing "De binnenstad na Vinex" hield in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in Zwolle. Datum: 15 december 1998. Op het affiche zijn twee foto's van de Zwolse Peperbus afgedrukt.

Vinex is de afkorting voor Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra, een nota ruimtelijke ordening van het Nederlandse ministerie van VROM uit 1991. Deze notitie, een vervolg op de Vierde nota ruimtelijke ordening uit 1988, bevat uitgangspunten voor de bouw van nieuwe woningbouwlocaties voor de periode vanaf 1 januari 1995. Voor een aantal steden werd daarbij de richting aangegeven waar de nieuwe uitbreiding zou kunnen plaatsvinden; formeel gesproken was het echter aan provincies en samenwerkende gemeenten om de locaties te bepalen. Deze locaties aan de rand van grote steden voor massale nieuwbouw worden vaak Vinex-locaties of Vinex-wijken genoemd.
Datering begin:
1998-00-00
Datering eind:
1998-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Formaat:
hoogte 42 centimeters x breedte 30 centimeters
Materiaal opmerkingen:
foto;
Atlantisnummer:
AF002487
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS