Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Vechtbrug (basculebrug gebouwd 1928) naar Vechstraat gezien....

Prentbriefkaarten (PBK) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Prentbriefkaart
1165 PBKR5456 Vechtbrug (basculebrug gebouwd 1928) naar Vechstraat gezien. Links Rhijnvis Feithlaan), rechts tuin Huize Molenzicht Vechtstraat 103.
Vanaf 1829 was de Vechtbrug een ophaalbrug op doorgang te geven aan turfschepen voor het laden en lossen van turf aan de Turfmarkt, Diezerkade of Thorbeckegracht. Ook kon men via deze brug de weg naar Almelo nemen. De brug werd in 1928 vervangen door een basculebrug. Op de hoek van de Vondelkade stond in de jaren vijftig van de 20e eeuw nog het brugwachtershuisje met de sigarenkiosk die er tegenaan was gebouwd. Dit werd in latere jaren afgebroken. In de periode mei 1988-juni 1989 werd de Vechtbrug vanwege de zeer slechte vernieuwd. Daarbij werd vooruitgelopen op de doortrekking van de Middelweg tot aan de Thomas a Kempisstraat. Een aantal panden aan de Vechtstraat werd daarvoor afgebroken. De brug werd verbreed van 11 meter naar 25 meter, kreeg drie autostroken, twee fietspaden en trottoirs. De doorvaart was bij de vernieuwing minimaal geworden, hooguit voor een kano. Op 14 juni 1989 opende wethouder Schaftenaar de nieuwe Vechtbrug. De Vechtbrug vormt een belangrijke schakel in het hoofdwegennet van Zwolle., 1928-00-00
Titel:
Zwolle Vechtbrug. ;
Beschrijving:
Vechtbrug (basculebrug gebouwd 1928) naar Vechstraat gezien. Links Rhijnvis Feithlaan), rechts tuin Huize Molenzicht Vechtstraat 103.
Vanaf 1829 was de Vechtbrug een ophaalbrug op doorgang te geven aan turfschepen voor het laden en lossen van turf aan de Turfmarkt, Diezerkade of Thorbeckegracht. Ook kon men via deze brug de weg naar Almelo nemen. De brug werd in 1928 vervangen door een basculebrug. Op de hoek van de Vondelkade stond in de jaren vijftig van de 20e eeuw nog het brugwachtershuisje met de sigarenkiosk die er tegenaan was gebouwd. Dit werd in latere jaren afgebroken. In de periode mei 1988-juni 1989 werd de Vechtbrug vanwege de zeer slechte vernieuwd. Daarbij werd vooruitgelopen op de doortrekking van de Middelweg tot aan de Thomas a Kempisstraat. Een aantal panden aan de Vechtstraat werd daarvoor afgebroken. De brug werd verbreed van 11 meter naar 25 meter, kreeg drie autostroken, twee fietspaden en trottoirs. De doorvaart was bij de vernieuwing minimaal geworden, hooguit voor een kano. Op 14 juni 1989 opende wethouder Schaftenaar de nieuwe Vechtbrug. De Vechtbrug vormt een belangrijke schakel in het hoofdwegennet van Zwolle.
Afmeting:
breedte 14 centimeters x hoogte 9 centimeters
Datering begin:
1928-00-00
Datering eind:
1939-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Zwolle, Vechtstraat
Uitgever:
[Rembrandt Uitgevers Mij. ]Rembrandt Uitgevers Mij.
Opmerking:
Zwolle, 11 augustus 1942
Materiaal:
prentbriefkaart;
Oud nummer:
PBKR5456
Materiaal opmerkingen:
zwart-wit;
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle