Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Oversticht 145Officiële beschrijving van RTV Oost: "In de ja...
Oversticht 145
Officiële beschrijving van RTV Oost: "In de jaren vijftig wordt een zandafgraving bij het Noord-Twentse dorp Vasse aangewezen als stortplaats voor chemisch afval. Het bedrijf Witco Chemicals dumpt er jarenlang het afvalproduct zuurteer, maar omdat elke vorm van controle ontbreekt vinden er ook talloze illegale stortingen plaats. Het is dan ook niet precies bekend welke stoffen er in de bodem van het bosrijke gebied terecht zijn gekomen. In de jaren zeventig worden de stortingen verboden, maar dan heeft de vervuiling al dramatische vormen aangenomen. Er is nog steeds geen oplossing voor de bodemverontreiniging bij Vasse. Ook rijzen er vragen over de invloed van het chemisch afval op de volksgezondheid en de waterwinning." ( Historisch Centrum Overijssel (HCO) )
Zoek in deze film
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Titel:
Het Oversticht: Teerput Vasse ;
Beschrijving:
Oversticht 145
Officiële beschrijving van RTV Oost: "In de jaren vijftig wordt een zandafgraving bij het Noord-Twentse dorp Vasse aangewezen als stortplaats voor chemisch afval. Het bedrijf Witco Chemicals dumpt er jarenlang het afvalproduct zuurteer, maar omdat elke vorm van controle ontbreekt vinden er ook talloze illegale stortingen plaats. Het is dan ook niet precies bekend welke stoffen er in de bodem van het bosrijke gebied terecht zijn gekomen. In de jaren zeventig worden de stortingen verboden, maar dan heeft de vervuiling al dramatische vormen aangenomen. Er is nog steeds geen oplossing voor de bodemverontreiniging bij Vasse. Ook rijzen er vragen over de invloed van het chemisch afval op de volksgezondheid en de waterwinning."
Lengte in minuten:
00:17:21
Datering eind:
2005-03-22
Adres:
Vasse, [geen straatnaam]
Vervaardiger:
Arwert Oldenhuis, Bram, productie(Coen) van Galen; [Jong, Ruben de, samenstelling](Wim) W. Meijer; (Oscar) Siep; [Treffers, Bas](Bas) Treffers;
Materiaal:
Betacam;
SX small;
Materiaal opmerkingen:
gesproken taal: Nederlands;
formaat geluid: stereo;
formaat beeld: kleur en zwart/wit;
Atlantisnummer:
BETACAM780
Organisatie: Historisch Centrum Overijssel (HCO)
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS