Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel

Beeldbank Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

beacon
2 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
Geen afbeelding
2810 AF003125  Affiche waarop in het kader van Lente Podium Blokzijl drie muzikale evenementen stonden vermeld in de maanden maart, april en mei 2004. Locatie: Grote Kerk in Blokzijl.
De hervormde kerk van Blokzijl (ook Grote Kerk) is een uit een uit 1609 daterende kerk aan de Brouwerstraat in de Overijsselse plaats Blokzijl., 2004-00-00
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Organisatie
Collectie Overijssel locatie Zwolle
Geen afbeelding
1517 AF002912  Groen affiche dat een Händellezing en -concert aankondigde in de Grote Kerk in Blokzijl. Datum: 6 februari 2005.
De lezing werd gegeven door musicologe Tine Nouwen.
Luister nu naar de groten van morgen.? Het is de kerngedachte achter het LentePodium Blokzijl dat in 2014 aan zijn dertiende editie begint. Het is een podium waarop jonge solisten en ensembles de kans krijgen op te treden voor een breed, maar vooral jong publiek.
De stichting heeft als één van haar doelstellingen: het stimuleren van het concertbezoek van jonge mensen. Daarnaast geeft het LentePodium jonge, talentvolle musici de mogelijkheid podiumervaring op te doen en masterclasses te volgen bij gerenommeerde musici.Tine Nouwen stond in 1997 aan de wieg van de Stichting Blokzijl Klassiek en heeft ervoor gezorgd dat bij zeer velen in Blokzijl en wijde omgeving de muziekkennis in het algemeen en muziekbeleving in het bijzonder een grote impuls hebben gekregen.
Onder het motto 'Luister nu naar de groten van morgen' zette de musicologe in 2000 LentePodium op voor aanstormend muziektalent. Hierop krijgen jonge solisten, ensembles of orkesten de kans op te treden voor publiek. In haar presentatie verenigt Tine Nouwen vaak verschillende kunstvormen: muziek, beeldende kunst en poëzie. Zij bezit de gave dit alles op zeer aantrekkelijke wijze aan anderen over te dragen.
Daarnaast geeft de decorandus onder meer muziekcursussen en organiseert ze namens de Vrienden van de Grote Kerk in Blokzijl concerten om kerkonderhoud te financieren., 2005-02-06
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Organisatie
Collectie Overijssel locatie Zwolle