Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel

Beeldbank Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Prentbriefkaart
1911 PBKR3868 Vechtbrug (ophaalbrug tot 1928) van Vechtstraat naar Wipstrikkerallee over de Nieuwe Vecht, gezien uit het zuiden vanaf het terrein van het Sophia Ziekenhuis aan de Rhijnvis Feithlaan. Rechts de Philosofenallee. Op de achtergrond links van het midden De Aloë, oliefabriek van Reinders aan de Boerendanserdijk en oliemolen De Passiebloem (Vondelkade 175). Een turfschip is net de brug gepasseerd. Brugwachtershuisje rechts, links tussen de bomen is nog iets van huize Molenzicht (Vechtstraat 103) te zien. De Vondelkade (Wipstrik-noord) was nog onbebouwd terrein.

Vanaf 1829 was de Vechtbrug een ophaalbrug op doorgang te geven aan turfschepen voor het laden en lossen van turf aan de Turfmarkt, Diezerkade of Thorbeckegracht. Ook kon men via deze brug de weg naar Almelo nemen. De brug werd in 1928 vervangen door een basculebrug. Op de hoek van de Vondelkade stond in de jaren vijftig van de 20e eeuw nog het brugwachtershuisje met de sigarenkiosk die er tegenaan was gebouwd. Dit werd in latere jaren afgebroken. In de periode mei 1988-juni 1989 werd de Vechtbrug vanwege de zeer slechte vernieuwd. Daarbij werd vooruitgelopen op de doortrekking van de Middelweg tot aan de Thomas a Kempisstraat. Een aantal panden aan de Vechtstraat werd daarvoor afgebroken. De brug werd verbreed van 11 meter naar 25 meter, kreeg drie autostroken, twee fietspaden en trottoirs. De doorvaart was bij de vernieuwing minimaal geworden, hooguit voor een kano. Op 14 juni 1989 opende wethouder Schaftenaar de nieuwe Vechtbrug. De Vechtbrug vormt een belangrijke schakel in het hoofdwegennet van Zwolle., 1901-00-00
Titel:
Zwolle Gezicht op de Vechtbrug ;
Beschrijving:
Vechtbrug (ophaalbrug tot 1928) van Vechtstraat naar Wipstrikkerallee over de Nieuwe Vecht, gezien uit het zuiden vanaf het terrein van het Sophia Ziekenhuis aan de Rhijnvis Feithlaan. Rechts de Philosofenallee. Op de achtergrond links van het midden De Aloë, oliefabriek van Reinders aan de Boerendanserdijk en oliemolen De Passiebloem (Vondelkade 175). Een turfschip is net de brug gepasseerd. Brugwachtershuisje rechts, links tussen de bomen is nog iets van huize Molenzicht (Vechtstraat 103) te zien. De Vondelkade (Wipstrik-noord) was nog onbebouwd terrein.

Vanaf 1829 was de Vechtbrug een ophaalbrug op doorgang te geven aan turfschepen voor het laden en lossen van turf aan de Turfmarkt, Diezerkade of Thorbeckegracht. Ook kon men via deze brug de weg naar Almelo nemen. De brug werd in 1928 vervangen door een basculebrug. Op de hoek van de Vondelkade stond in de jaren vijftig van de 20e eeuw nog het brugwachtershuisje met de sigarenkiosk die er tegenaan was gebouwd. Dit werd in latere jaren afgebroken. In de periode mei 1988-juni 1989 werd de Vechtbrug vanwege de zeer slechte vernieuwd. Daarbij werd vooruitgelopen op de doortrekking van de Middelweg tot aan de Thomas a Kempisstraat. Een aantal panden aan de Vechtstraat werd daarvoor afgebroken. De brug werd verbreed van 11 meter naar 25 meter, kreeg drie autostroken, twee fietspaden en trottoirs. De doorvaart was bij de vernieuwing minimaal geworden, hooguit voor een kano. Op 14 juni 1989 opende wethouder Schaftenaar de nieuwe Vechtbrug. De Vechtbrug vormt een belangrijke schakel in het hoofdwegennet van Zwolle.
Afmeting:
breedte 14 centimeters x hoogte 9 centimeters
Datering begin:
1901-00-00
Datering eind:
1903-00-00
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]
Zwolle, Philosofenallee
Uitgever:
[Trenkler en Co, Dr.]Dr. Trenkler en Co.;
Opmerking:
Zwolle, 20 oktober 1903
Materiaal:
prentbriefkaart;
Oud nummer:
PBKR3868
Materiaal opmerkingen:
zwart-wit;
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle
 
 
 
 
 
Dia
20716 DIA000765 Nieuwe Vecht bij Philosofenallee gezien naar het zuiden met woonboten aan de westelijke oeverrand. Rechts de Rhijnvis Feithlaan., 1996-00-00
Beschrijving:
Nieuwe Vecht bij Philosofenallee gezien naar het zuiden met woonboten aan de westelijke oeverrand. Rechts de Rhijnvis Feithlaan.
Datering begin:
1996-00-00
Datering eind:
1996-00-00
Adres:
Zwolle, Philosofenallee
Vervaardiger:
W. Frederiks-van Ieperen;
Rechthebbende:
Historisch Centrum Overijssel
Afmeting:
breedte 36 millimeters x hoogte 24 centimeters
Materiaal:
dia;
Materiaal opmerkingen:
kleur;
Atlantisnummer:
DIA000765
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle