Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Beeldbank Overijssel

Beeldbank Overijssel ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Affiche
3735 AF003755 Affiche met de tekst Let's tell you a story dat verwees naar een cd presentatie van Herman Nijkamp & Het JazzArt Ochestra. Datum: 29 mei 2008. Plaats: Borrelsboot (de Willem Jan) op het bovendek. Hoek Pannekoekendijk/ Schuttevaerkade, Zwolle.
Herman Nijkamp is als vocalist en als trompettist actief op het podium o.a. bij festivals. Met diverse bezettingen trad hij op in Tunesië, Chicago, Maleisië en Singapore.
Het JazzArt Orchestra werd in 2004 opgericht door trombonist & arrangeur Bert Pfeiffer en twee studenten die op dat moment in hun laatste jaar van het ArtEZ Conservatorium zaten, trompettist Arjan Stam en saxofonist Tibor Elferink. Pfeiffer, vanaf het begin dirigent van het orkest, had op dat moment al flink wat bigband ervaring. Hij speelde bij het Metropole Orkest en regelmatig bij orkesten als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Millennium Jazz Orchestra en het Glenn Miller Orkest. De muziek waarmee JazzArt zich destijds voornamelijk vereenzelvigde was die van Bigband legendes als Count Basie en Terry Gibbs. Muziek die overigens uit dezelfde periode stamt als het schip waarop de band destijds regelmatig te horen was, de Willem Jan. Gelegen in de grachten van Zwolle en met een authentieke interieur dat prachtig aansloot bij die muziek., 2008-05-29
Titel:
Let's tell you a story;
Afmeting:
breedte 30 centimeters x hoogte 42 centimeters
Beschrijving:
Affiche met de tekst Let's tell you a story dat verwees naar een cd presentatie van Herman Nijkamp & Het JazzArt Ochestra. Datum: 29 mei 2008. Plaats: Borrelsboot (de Willem Jan) op het bovendek. Hoek Pannekoekendijk/ Schuttevaerkade, Zwolle.
Herman Nijkamp is als vocalist en als trompettist actief op het podium o.a. bij festivals. Met diverse bezettingen trad hij op in Tunesië, Chicago, Maleisië en Singapore.
Het JazzArt Orchestra werd in 2004 opgericht door trombonist & arrangeur Bert Pfeiffer en twee studenten die op dat moment in hun laatste jaar van het ArtEZ Conservatorium zaten, trompettist Arjan Stam en saxofonist Tibor Elferink. Pfeiffer, vanaf het begin dirigent van het orkest, had op dat moment al flink wat bigband ervaring. Hij speelde bij het Metropole Orkest en regelmatig bij orkesten als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Millennium Jazz Orchestra en het Glenn Miller Orkest. De muziek waarmee JazzArt zich destijds voornamelijk vereenzelvigde was die van Bigband legendes als Count Basie en Terry Gibbs. Muziek die overigens uit dezelfde periode stamt als het schip waarop de band destijds regelmatig te horen was, de Willem Jan. Gelegen in de grachten van Zwolle en met een authentieke interieur dat prachtig aansloot bij die muziek.
Vervaardiger:
Nijkamp;
Datering begin:
2008-05-29
Datering eind:
2008-05-29
Adres:
Zwolle, Pannekoekendijk
Oud nummer:
AF003755
Materiaal opmerkingen:
kleurendruk;
Digitale bestanden:
Alleen te raadplegen in de studiezaal bij de archiefdienst.
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle