Doorgaan naar de inhoud

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij jouw talent om mensen in beweging te krijgen en jouw visie op het belang van digitale informatie voor een organisatie maximaal kunt inzetten? Een plek waar je volop ruimte krijgt voor professionele groei, waar je mensen stimuleert het beste in zichzelf naar boven te halen en van waaruit je mede vormgeeft aan digitale innovatie als het gaat om het toegankelijk maken van archieven en historische collecties? Dan is deze functie geknipt voor jou! 

Collectie Overijssel zoekt een Coördinator Informatie & Digitalisering voor 1,0 fte | Sluitingsdatum: 03-01-2023

 

Wat ga je doen?

De functie van Coördinator Informatie & Digitalisering is nieuw in onze organisatie. Deze functie is bedoeld om onze digitale dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en intern het datagedreven werken verder uit te rollen. In het voorjaar van 2022 zijn wij gestart met de Snelle Scanservice. Iedereen kan gratis bij ons scans van historisch materiaal opvragen. In 2023 willen we de levertijden verkorten naar maximaal 1 week en hebben we de ambitie om minimaal 1 miljoen scans te maken.

Als Coördinator Informatie & Digitalisering ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de Snelle Scanservice. Daarnaast coördineer je het nieuwe team dat zich bezighoudt met datamanagement en data-analyse, kantoorautomatisering en functioneel beheer op onze vakapplicaties. Je bent de rechterhand van de Manager Bedrijfsvoering, denkt mee over (beleids-)vraagstukken op het gebied van informatie en digitalisering en doet verbetervoorstellen.

Collectie Overijssel is volop in ontwikkeling en de digitale ambities en opgaven zijn hoog. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering van de collecties, het landschap van systemen waarin wij de collectie beheren, business intelligence en cybersecurity. Dit geeft veel mogelijkheden voor een Coördinator Informatie & Digitalisering die zijn of haar ervaring en veranderkracht voor 100% wil inzetten binnen de publieke sector.

 • Je stelt informatiebeleid op en voert dit uit samen met het team;
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de Snelle Scanservice;
 • Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden van de datamanager, data-analisten en medewerkers ICT;
 • Je zorgt voor het tijdig aanleveren van sturingsinformatie aan de Manager Bedrijfsvoering;
 • Je adviseert de partners binnen onze Gemeenschappelijke Regeling over duurzaam digitaal informatiebeheer en fungeert als Digital Preservation Officer.
Wie ben jij?
 • Je hebt een HBO/WO opleiding op het gebied van informatie(management) afgerond;
 • Je hebt ervaring als coördinator binnen een dynamische omgeving;
 • Inhoud en kwaliteit staan bij jou altijd voorop en je bent niet bang om moeilijke zaken te benoemen;
 • Je werkhouding is enthousiast, inspirerend en gericht op samenwerking;
 • Je bent een creatieve denker en soepele netwerker met sterke communicatieve vaardigheden. Je werkt proactief en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt een coachende stijl bij de coördinatie van jouw collega’s.
Wat bieden wij?

Wij zijn een erfgoedorganisatie waar professionaliteit, samenwerking en werkplezier centraal staan, waar ruimte is om te groeien en waar we ons continu ontwikkelen om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Ruim 50 medewerkers en 60 vrijwilligers maken van Collectie Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek.

 • Een dienstverband voor de duur van een half jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • De CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (cao SGO) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof;
 • De functie is gewaardeerd op schaal 11 (met een maximumsalaris van € 5.372 bij een fulltime dienstverband, 36 uur);
 • Reis je met het openbaar vervoer? Je krijgt een OV-Businesscard (2de klas) waarmee de reiskosten volledig worden vergoed. Daarnaast hebben we een reiskostenvergoeding als je met eigen vervoer reist;
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Je krijgt de mogelijkheid om hybride te werken, ondersteund door een laptop en telefoon;
 • Pensioenregeling via het ABP;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en bijscholing.

Interesse?

Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 3 januari 2023 naar werkenbij@collectieoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Eef Bos (manager Bedrijfsvoering). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00. 

 De gesprekken vinden plaats op 19 januari 2023. 

Over Collectie Overijssel

Wij beheren unieke historische collecties over Deventer, Zwolle en de provincie Overijssel. Je kan bij ons eindeloos zoeken door duizenden foto’s, boeken, documenten, kranten en museale objecten. Zoeken naar het antwoord dat jouw verhaal compleet maakt. Over gisteren of over de 12e eeuw. Over je familie of je huis. 

Wij willen dat onze collectie voor iedereen vindbaar en bruikbaar is. Dat je op een drempelloze manier vindt wat je zoekt; thuis en op onze studiezalen. Zoeken om tentoon te stellen, te leren, om te inspireren, om antwoorden te vinden op vragen over het verleden of ideeën voor de toekomst. 

Samen met overheden, organisaties, verenigingen en inwoners van Overijssel breiden we onze collectie iedere dag uit. Wij bewaken, bewaren en behouden de collectie met kunde en liefde en zetten de nieuwste digitale technieken in om deze toegankelijk te maken. 

Collectie Overijssel groeit! Wij hebben de ambitie om het collectiecentrum van Overijssel te worden en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor erfgoed. Groei jij met ons mee?  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Delen

Ook interessant