Doorgaan naar de inhoud

Krijg jij energie van de interactie op sociale media? Heb je een neus voor verhalen en weet jij voor elk publiek de juiste tone of voice te vinden? Ben je van nature nieuwsgierig, energiek en vind je het fijn als er tempo en dynamiek in je werk zit? Heb jij net je opleiding Communicatie en/of Marketing afgerond en wil je werken in het hart van het Overijsselse erfgoed? Dan ben jij degene die wij zoeken! 

Collectie Overijssel zoekt een Medewerker Communicatie voor 0,5 fte | Sluitingsdatum: 03-01-2023

 

Wat ga je doen?

De functie van Medewerker Communicatie is bedoeld om onze organisatie nog zichtbaarder te maken bij onze doelgroepen. We hebben vorig jaar onze naam en huisstijl compleet vernieuwd en zijn nu klaar om ons opnieuw aan de wereld te presenteren. Jij krijgt van ons alle ruimte en vertrouwen om de functie vorm te geven in nauwe samenwerking met de Adviseur Communicatie. Je wordt één van de beeldbepalende gezichten van onze organisatie. 

 • Je onderhoudt ons intranet, de website en sociale media; 
 • Je schrijft en redigeert teksten voor al onze (online en offline) communicatiekanalen; 
 • Je ondersteunt bij de organisatie en het promoten van publieksactiviteiten; 
 • Je ontwikkelt communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, persberichten en posters. 
Wie ben je?
 • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau; 
 • Je hebt een afgeronde opleiding in Communicatie en/of Marketing; 
 • Je schrijft makkelijk en foutloos Nederlands en bent scherp in tekst en beeld; 
 • Je hebt de basisvaardigheden om te werken met Photoshop en InDesign; 
 • Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en kunt snel schakelen; 
 • Je hebt lef en durft buiten bestaande kaders te denken en te handelen. 
Wat bieden wij?

Wij zijn een erfgoedorganisatie waar professionaliteit, samenwerking en werkplezier centraal staan, waar ruimte is om te groeien en waar we ons continu ontwikkelen om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Ruim 50 medewerkers en 60 vrijwilligers maken van Collectie Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. 

 • Een dienstverband voor de duur van een half jaar, met uitzicht op een vast dienstverband; 
 • De CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (cao SGO) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof; 
 • De functie is gewaardeerd op schaal 8 (met een maximumsalaris van € 3.732 bij een fulltime dienstverband, 36 uur); 
 • Reis je met het openbaar vervoer? Je krijgt een OV-Businesscard (2de klas) waarmee de reiskosten volledig worden vergoed. Daarnaast hebben we een reiskostenvergoeding als je met eigen vervoer reist. 
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Je krijgt de mogelijkheid om hybride te werken, ondersteund door een laptop en telefoon. 
 • Pensioenregeling via het ABP. 
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en bijscholing. 

Interesse?

Stuur jouw sollicitatie en CV uiterlijk 3 januari 2023 naar werkenbij@collectieoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Eef Bos (Manager Bedrijfsvoering). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00. 

De gesprekken vinden plaats op 17 januari 2023. 

Maartje en Hedwig in depot

Over Collectie Overijssel

Wij beheren unieke historische collecties over Deventer, Zwolle en de provincie Overijssel. Je kan bij ons eindeloos zoeken door duizenden foto’s, boeken, documenten, kranten en museale objecten. Zoeken naar het antwoord dat jouw verhaal compleet maakt. Over gisteren of over de 12e eeuw. Over je familie of je huis. 

Wij willen dat onze collectie voor iedereen vindbaar en bruikbaar is. Dat je op een drempelloze manier vindt wat je zoekt; thuis en op onze studiezalen. Zoeken om tentoon te stellen, te leren, om te inspireren, om antwoorden te vinden op vragen over het verleden of ideeën voor de toekomst. 

Samen met overheden, organisaties, verenigingen en inwoners van Overijssel breiden we onze collectie iedere dag uit. Wij bewaken, bewaren en behouden de collectie met kunde en liefde en zetten de nieuwste digitale technieken in om deze toegankelijk te maken. 

Collectie Overijssel groeit! Wij hebben de ambitie om het collectiecentrum van Overijssel te worden en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor erfgoed. Groei jij met ons mee? 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Delen

Ook interessant