Doorgaan naar de inhoud

Vind je het leuk om bij te dragen aan het digitaliseren van onze historische objecten en documenten? Wil jij werken in het hart van het Overijssels erfgoed? Steek je graag je handen uit je mouwen, krijg je energie van het werken met deadlines en targets en ben je een echte teamspeler? Dan is deze functie echt iets voor jou!  

Collectie Overijssel zoekt twee Medewerkers Digitalisering voor 0,5 fte | Sluitingsdatum: 03-01-2023

 

Wat ga je doen? 

De functie van Medewerker Digitalisering is nieuw in onze organisatie. De functie is bedoeld om onze digitale dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. In het voorjaar van 2022 zijn wij gestart met de Snelle Scanservice. Iedereen kan gratis bij ons scans van historisch materiaal opvragen. In 2023 willen we de levertijden verkorten naar maximaal 1 week en hebben we de ambitie om minimaal 1 miljoen scans te maken. Jouw functie als Medewerker Digitaliseren is cruciaal om deze ambities waar te maken!  

 • Je digitaliseert een diversiteit aan collectiestukken, van geschreven documenten tot afbeeldingen; 
 • Je beoordeelt collectiestukken op beschadigingen, bepaalt of de fysieke staat voldoende is om te digitaliseren en maakt de stukken klaar voor het scannen; 
 • Je levert de scans aan bij de Scanverwerkers volgens de afgesproken richtlijnen; 
 • Eventueel haal je zelf collectiestukken uit de depots en breng je deze ook terug. Je volgt hiervoor een vaste procedure. 
Wie ben jij?
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau; 
 • Je hebt ervaring met productiewerk en met het werken met deadlines en ambitieuze targets; 
 • Je bent resultaatgericht, klantgericht en je haalt plezier uit het dagelijks werken met collega’s; 
 • Je kan goed fysiek werk doen en bent zorgvuldig, oplossingsgericht en punctueel; 
 • In het bezit zijn van een rijbewijs is een pré.  
Wat bieden wij?

Wij zijn een erfgoedorganisatie waar professionaliteit, samenwerking en werkplezier centraal staan, waar ruimte is om te groeien en waar we ons continu ontwikkelen om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Ruim 50 medewerkers en 60 vrijwilligers maken van Collectie Overijssel een compacte organisatie met korte lijnen en een informele dynamiek. 

 • Een dienstverband voor de duur van een half jaar, met uitzicht op een vast dienstverband; 
 • De CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (cao SGO) kent naast een passende beloning ook extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%, een tegemoetkoming voor zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof; 
 • De functie is gewaardeerd op schaal 4 (met een maximumsalaris van € 2.731 bij een fulltime dienstverband, 36 uur); 
 • Reis je met het openbaar vervoer? Je krijgt een OV-Businesscard (2de klas) waarmee de reiskosten volledig worden vergoed. Daarnaast hebben we een reiskostenvergoeding als je met eigen vervoer reist; 
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Je krijgt de mogelijkheid om hybride te werken, ondersteund door een laptop en telefoon; 
 • Pensioenregeling via het ABP; 
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en bijscholing. 

Interesse?

Stuur jouw sollicitatie en CV uiterlijk 3 januari 2023 naar werkenbij@collectieoverijssel.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Frieda Bousba (HR). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Eef Bos (manager Bedrijfsvoering). Beiden bereikbaar via 085 – 488 50 00. 

De gesprekken vinden plaats op 25 januari 2023. 

Roland in depot

Over Collectie Overijssel

Wij beheren unieke historische collecties over Deventer, Zwolle en de provincie Overijssel. Je kan bij ons eindeloos zoeken door duizenden foto’s, boeken, documenten, kranten en museale objecten. Zoeken naar het antwoord dat jouw verhaal compleet maakt. Over gisteren of over de 12e eeuw. Over je familie of je huis. 

Wij willen dat onze collectie voor iedereen vindbaar en bruikbaar is. Dat je op een drempelloze manier vindt wat je zoekt; thuis en op onze studiezalen. Zoeken om tentoon te stellen, te leren, om te inspireren, om antwoorden te vinden op vragen over het verleden of ideeën voor de toekomst. 

Samen met overheden, organisaties, verenigingen en inwoners van Overijssel breiden we onze collectie iedere dag uit. Wij bewaken, bewaren en behouden de collectie met kunde en liefde en zetten de nieuwste digitale technieken in om deze toegankelijk te maken. 

Collectie Overijssel groeit! Wij hebben de ambitie om het collectiecentrum van Overijssel te worden en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor erfgoed. Groei jij met ons mee? 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Delen

Ook interessant