Doorgaan naar de inhoud
Nieuwe koers

Een nieuwe naam, een nieuwe uitstraling en een nieuwe richting. We gaan een nieuwe inhoudelijke koers varen en dat doen we onder een nieuwe naam die onze focus onderstreept: Collectie Overijssel. Wij willen ons inspannen om verschillende erfgoedcollecties van en over Overijssel te behouden en op innovatieve wijze bruikbaar te maken. Wij zorgen ervoor dat geschiedenis beschikbaar is.

Digitale wereld

In de wereld om ons heen wordt alles steeds meer digitaal. Deze verandering biedt kansen, maar brengt ook complicaties met zich mee. Het doel van Collectie Overijssel is dan ook om onze collecties op een drempelloze en gebruiksvriendelijke manier beschikbaar te stellen. We investeren in innovatie zodat we de bruikbaarheid en relevantie van ons erfgoed continu weer kunnen verbeteren.

Onze droom

Onze maatschappelijke waarde bestaat uit het behouden en bruikbaar maken van historische overheidsinformatie en cultureel erfgoed in Overijssel. Dit is en blijft de missie van Collectie Overijssel. Onze droom is een duurzaam bruikbare erfgoedcollectie Overijssel: informatie en inspiratie voor iedereen, over verleden, heden en toekomst.

Meer over onze missie en visie lees je in ons digitale magazine >