Doorgaan naar de inhoud

Afgelopen maanden zijn wij druk geweest met het werven van nieuwe collega’s. Inmiddels zijn alle vacatures vervuld en met deze nieuwe ‘knappe COppen’ is Collectie Overijssel (CO) klaar voor de toekomst. We gaan met nieuwe energie vooruit!

Wij zijn erg blij om te kunnen mededelen dat zich 8 nieuwe collega’s bij Cluster Collectie hebben gevoegd. Met twee nieuwe collectiebeheerders, een coördinator behoud, behoudspecialist, medewerker behoud, twee collectiespecialisten en een collectiemakelaar is het team sterker dan ooit. 

Jos Mooijweer werkt al lange tijd bij Collectie Overijssel, waarvan ongeveer zes jaar als Collectiemakelaar. Samen met nieuwe collega Laurie Wissink gaan zij op pad om onze collectie onder de aandacht te brengen bij diverse (erfgoed)instellingen. Zij zorgen ervoor dat onze collectie nog zichtbaarder wordt voor publiek. Hieronder stellen wij hen persoonlijk aan je voor.

Knappe COppen Collectie Overijssel Collectiemakelaars

Jos Mooijweer en Laurie Wissink

Jos Mooijweer

Jos Mooijweer heeft zelf een lange geschiedenis bij Collectie Overijssel (en haar voorgangers). Dat begon als late tiener met familieonderzoek en een eerste dienstverband bij het Rijksarchief in Overijssel in de jaren 80. Verslingerd geraakt aan het werken met archieven studeerde hij geschiedenis en specialiseerde zich in regionale geschiedenis. Hij kent onze collectie als geen ander.

“Het is jammer dat zoveel geïnteresseerden in geschiedenis de weg naar onze collecties nog niet hebben gevonden. Ook weten veel instanties nog niet wat voor mooi en bijzonder materiaal wij in huis hebben. Daarom willen we onze banden met erfgoedorganisaties en onderwijsinstellingen aanhalen. Zo hopen wij hen te kunnen wijzen op onze interessante collecties en de mogelijkheden van bruikleen, onderzoek en educatie.”

Laurie Wissink

Collectiemakelaar Laurie Wissink studeerde Euroculture aan de universiteit van Groningen en Kraków. Laurie heeft een grote passie voor geschiedenis, met bijzondere interesse voor gender- en koloniale geschiedenis.

De interesse in geschiedenis lijkt de afgelopen jaren steeds wijder verspreid te raken. We worden bewuster van onze perspectieven op de geschiedenis en hoe we dit moeten verbreden door andere invalshoeken te betrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe onderzoeken naar het koloniale- en slavernijverleden. Dat is een interessante ontwikkeling, die ik met veel enthousiasme toejuich. Als collectiemakelaar zal ik mij, samen met Jos, vooral richten op het zichtbaar maken van onze collectie en haar mogelijkheden. Zo hoop ik Collectie Overijssel nog meer op de kaart te kunnen zetten!”

Interesse in een gesprek met de collectiemakelaars over de mogelijkheden van onze collectie? Neem dan contact met ons op of dien een bruikleenverzoek in.

Delen