Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Luchtfoto van binnenstad Deventer: met spoorbrug links en sc...

Beeldbank Gemeente Deventer ( Collectie Overijssel locatie Deventer )

Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Zoeken en bladeren

 • Bladeren
  De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
 • Eenvoudig zoeken
  Wilt u een specifieker resultaat dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
 • Uitgebreid zoeken
  Kiest u voor uitgebreid zoeken dan kunt u afhankelijk van de situatie meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In iedere veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld.
 • Zoektermen combineren
  Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
 • Booleaanse operatoren
  Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
  OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
  - Den Haag OR ’s-Gravenhage
  - Vereeniging OR Vereniging
 • Woordcombinatie
  Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op archiefdienst of materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Luchtfoto
100 Luchtfoto van binnenstad Deventer: met spoorbrug links en schipbrug rechts., 1930-01-01
Titel:
Deventer - Luchtfoto
Datering begin:
1930-01-01
Datering eind:
1940-12-31
Rechthebbende:
[Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer]Historisch Centrum Overijssel - vestiging Deventer;
Afmeting:
12 x 17 cm
Materiaal:
luchtfotoafdruk
Vervaardiger:
[Dirk F.E. Meerburg](Dirk) D.F.E. Meerburg;
Beschrijving:
Luchtfoto van binnenstad Deventer: met spoorbrug links en schipbrug rechts.
Opmerking:
Dirk F.E. Meerburg, was in de jaren dertig van de twintigste eeuw voor zijn dienstplicht - en later tijdens de mobilisatie kort voor WO II, als 'waarnemer' werkzaam voor de Luchtvaartdienst van de landmacht. Ter oefening, en ook voor zijn plezier, maakte hij luchtfoto's van vele plekken in Nederland.
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer