Doorgaan naar de inhoud

De kunstwerken en objecten komen uit de collectie van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle, nu in het bezit van de gemeente Zwolle, en de collectie van de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis (VORG). Het archiefmateriaal bestaat uit collecties van het Rijk, gemeentes Zwolle en Deventer, kerkbesturen, verenigingen, particulieren en nog veel meer.

Aanvraag indienen

Graag ontvangen wij aanvragen minimaal 3 maanden voorafgaand aan de openingsdatum van de tentoonstelling. Via onderstaand formulier kun je een aanvraag indienen. Binnen 6 weken na aanvraag ontvang je de beoordeling. Je ontvangt binnen 5 werkdagen van ons een bevestiging van de aanvraag.

Om een aanvraag in te dienen, moet je eerst de nodige informatie verzamelen. Graag ontvangen wij de volgende gegevens:

  • Naam en contactgegevens van de bruikleennemer;
  • Het toegangsnummer en/of de inventarisnummers van de te lenen collectiestukken;
  • Het doel en de duur van de bruikleen (zoals de titel, data en locatie van de tentoonstelling).

Voorwaarden en kosten

  • Kosten voor transport, verzekering en andere eventuele aanvullende kosten zijn voor rekening van de bruikleennemer;
  • Collectie Overijssel geeft alleen collectiestukken in bruikleen die toegankelijk, openbaar en rechtenvrij zijn en in goede fysieke staat verkeren;
  • Bekijk voor alle voorwaarden een voorbeeld van een bruikleenovereenkomst, geef via onderstaand contactformulier aan dat je deze graag wilt ontvangen. Collectie Overijssel gebruikt eigen bruikleenovereenkomsten waarin alle gemaakte afspraken vastgelegd worden.

 

Zit je nog met vragen? Neem contact op met onze bruikleencoördinatoren