Doorgaan naar de inhoud

Studiezaal Zwolle

Plan een afspraak

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur
Let op, nieuw bezoekadres: Museum ANNO, Melkmarkt 41, 8011MB Zwolle

Tijdens de openingstijden van het museum ANNO zijn museumbezoekers welkom om een kijkje te nemen op de studiezaal, zo kan er vrij gebruik worden gemaakt van de interactieve speltafel om meer te leren over het doen van archiefonderzoek, is er een kleine handbibliotheek en zijn er computers om digitaal bronnen in te kunnen zien. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur kunnen er archiefstukken worden ingezien op aanvraag.

Wil je archiefstukken inzien, dan vragen wij je een afspraak te maken. Volg deze stappen:

  • Maak online een afspraak via bovenstaande knop, dan reserveren wij een stilteplek voor je.
  • Vraag online de benodigde archiefstukken aan voor inzage. Vraag de stukken uiterlijk een dag voor je bezoek vóór 12 uur smiddags aan. Deze liggen dan tijdens je bezoek voor je klaar. Stukken aanvragen kan met je bezoekerspas. Over de bezoekerspas vind je onderaan deze pagina meer informatie.
  • Bekijk ook online via het bouwdossier-loket en onze archieftoegangen of er al scans beschikbaar zijn of vraag deze aan. Maak gratis gebruik van onze Snelle Scanservice. Zo kun jij vanuit huis verder met je onderzoek.

Houd er rekening mee dat onze depots zich op een andere locatie bevinden. Dit betekent dat het noodzakelijk is om archiefstukken voorafgaand aan je bezoek aan te vragen zodat wij ze voor je klaar kunnen leggen en jij direct van start kan met je onderzoek. Kom je er tijdens je onderzoek op de studiezaal achter dat je nog een ander stuk nodig hebt? Bespreek dit met onze medewerkers, zij denken graag met je mee.

Studiezaal Deventer

Plan een afspraak

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur
Bezoekadres: Klooster 12, 7411NH Deventer

Je bent van harte welkom op onze studiezaal:

Snelle Scanservice

Wil jij vanuit huis archiefstukken bekijken voor jouw onderzoek? Maak dan gratis gebruik van onze Snelle Scanservice. Hiermee kun je via onze website scans van archiefstukken aanvragen, zodat een bezoek aan de studiezaal in veel gevallen niet meer nodig is en jij vanuit huis verder kan met je onderzoek. Meer informatie >

 

Stukken aanvragen met je bezoekerspas

Je moet voorafgaand aan je bezoek stukken aanvragen voor inzage op de studiezaal. Door ze van tevoren aan te vragen, weet je zeker dat de stukken voor je klaarliggen tijdens je bezoek.

Bij het aanvragen van stukken verschijnt er een pop-up waarin je een aantal gegevens moet invoeren zoals de datum van je bezoek maar ook het nummer op je bezoekerspas. Zo weten wij wie welke stukken heeft aangevraagd.

Heb je nog geen bezoekerspas? Geen nood, gebruik dan het tijdelijke pasnummer 114-23456 en noteer je voor- en achternaam in het veld ‘Opmerkingen’. Bij je bezoek aan de studiezaal kun je een eigen bezoekerspas aanvragen.

Bezoekers voor materiaal van de Athenaeumbibliotheek in Deventer hebben geen bezoekerspas nodig, maar geef wel bij de afspraak aan wat je wilt inzien.

Sluitingsdagen 2022:

  • Woensdag 27 april 2022
  • Donderdag 5 mei 2022
  • Donderdag 26 mei 2022
  • Vrijdag 27 mei 2022
  • Vrijdag 23 december 2022