Doorgaan naar de inhoud

Neem contact op

Studiezalen

Studiezaal Zwolle

Op deze studiezaal kun je terecht als je meer wil weten over of onderzoek wil doen naar de cultuur, de geschiedenis en de mensen van en uit heel Overijssel en specifiek Zwolle.

Adres: Van Wevelinkhovenstraat, 8021 WX Zwolle

Plan jouw afspraak

Studiezaal Deventer

Op deze studiezaal kun je terecht als je meer wil weten over of onderzoek wil doen naar de cultuur, de geschiedenis en de mensen van en uit Deventer.

Adres: Het Klooster 12, 7411 NH, Deventer

Plan jouw afspraak

– Wij helpen je graag zoveel mogelijk digitaal op weg. Bekijk online via het bouwdossier-loket en onze archieftoegangen of er scans beschikbaar zijn of vraag deze aan.
– Is een bezoek aan de studiezaal toch gewenst, maak dan online een afspraak.
– Reserveer stukken voorafgaand aan je bezoek. Dit kan met behulp van het nummer op je bezoekerspas via onze archieftoegangen. Heb je nog géén bezoekerspas? Gebruik dan het tijdelijke pasnummer 114-23456 en noteer je naam in het veld Opmerkingen. Bezoekers voor materiaal van de Athenaeumbibliotheek in Deventer hebben geen bezoekerspas nodig, maar geef wel bij de afspraak aan wat je wilt inzien op de studiezaal in Deventer. Meer uitleg over het aanvragen van stukken vind je op de pagina Hulp bij onderzoek.

Bij Collectie Overijssel vind je de bouwdossiers voor adressen in de gemeenten Zwolle, Deventer en voormalig Zwollerkerspel. De dossiers zijn digitaal als scan aan te vragen via ons bouwdossier-loket.

Meer achtergrondinformatie over de bouwdossiers vind je op de uitlegpagina Huizen & gebouwen.

Alle veelgestelde vragen