Doorgaan naar de inhoud

Collectie Overijssel groeit. Groei jij met ons?

Collectiemakelaar >
Heb jij lef en een passie voor geschiedenis? Stimuleer jij het gebruik van onze collectie door musea, scholen, wetenschappers of creatieve makers?

 

Collectiebeheerder >
Krijg jij energie van het werken aan het toegankelijk maken van historische objecten en documenten samen met collega’s?

 

Collectiespecialist >
Bijt jij je graag vast in complexe historische vragen en help jij klanten verder in hun zoektocht door de collectie?

 

Behoudspecialist >
Steek jij graag je handen uit de mouwen en ligt jouw hart bij het fysiek behoud van erfgoedcollecties?

 

Coördinator Informatie & Digitalisering >
Krijg jij mensen in beweging en heb je een duidelijke visie op digitale innovatie als het gaat om het toegankelijk maken van historische collecties?

 

Medewerker ICT >
Wil je jouw kennis van ICT inzetten om Overijssels erfgoed voor iedereen vindbaar en bruikbaar te maken?

 

Medewerker Facilitair >
Ben jij klantgericht en altijd op zoek naar oplossingen? En steek je graag je handen uit de mouwen, samen met je collega’s?

 

Medewerker Digitalisering >
Draag jij graag bij aan het digitaliseren van onze historische objecten en documenten?

 

Medewerker Communicatie >
Heb jij net je opleiding Communicatie en/of Marketing afgerond en heb je een neus voor verhalen? Ben je nieuwsgierig en energiek?

Wij zijn Collectie Overijssel

Wij beheren unieke historische collecties over Deventer, Zwolle en de provincie Overijssel. Je kan bij ons eindeloos zoeken door duizenden foto’s, boeken, documenten, kranten en museale objecten. Zoeken naar het antwoord dat jouw verhaal compleet maakt. Over gisteren of over de 12e eeuw. Over je familie of je huis.

Wij willen dat onze collectie voor iedereen vindbaar en bruikbaar is. Dat je op een drempelloze manier vindt wat je zoekt; thuis en op onze studiezalen. Zoeken om tentoon te stellen, te leren, om te inspireren, om antwoorden te vinden op vragen over het verleden of ideeën voor de toekomst.

Samen met overheden, organisaties, verenigingen en inwoners van Overijssel breiden we onze collectie iedere dag uit. Wij bewaken, bewaren en behouden de collectie met kunde en liefde en zetten de nieuwste digitale technieken in om deze toegankelijk te maken.

Collectie Overijssel groeit! Wij hebben de ambitie om het collectiecentrum van Overijssel te worden en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor erfgoed. Groei jij met ons mee?

Fotocollage met Jenine, Hedwig, Roland, Bert en Astrid