Doorgaan naar de inhoud

Al eerder deelden wij het bericht dat onze studiezaal in Zwolle gaat verhuizen. Bezoekers zijn vanaf 12 mei welkom op onze nieuwe locatie aan de Melkmarkt 41 bij museum ANNO.

Jenine de Vries, coördinator dienstverlening bij Collectie Overijssel vertelt: “Wij kijken uit naar de verhuizing van onze studiezaal naar de Melkmarkt. Binnenkort kun je archiefstukken komen inzien in hartje Zwolle. In onze nieuwe archiefruimte hebben we stilteruimtes waar je rustig onderzoek kan doen, terwijl museumbezoekers op een andere manier het archief ontdekken. Onze medewerkers helpen je zoals altijd graag op weg. Niet alleen op onze studiezaal, maar ook digitaal.

Plan je bezoek

Alle museumbezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen op de studiezaal tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt op onze nieuwe studiezaal kennis maken met Collectie Overijssel, onze collecties en meer leren over wat er zoal komt kijken bij archiefonderzoek met ons speciaal ontwikkelde archiefspel. Zoals ook op onze huidige studiezaal is er een kleine handbibliotheek aanwezig, zijn er computers om digitaal bronnen in te kunnen zien en staan onze medewerkers voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur kunnen er ook archiefstukken worden ingezien op aanvraag. Een dag extra ten opzichte van de huidige openingsdagen.

Wil je archiefstukken inzien, dan vragen wij je een afspraak te maken. Volg deze stappen:

Houd er rekening mee dat onze depots zich op een andere locatie bevinden. Dit betekent dat het noodzakelijk is om archiefstukken voorafgaand aan je bezoek aan te vragen zodat wij ze voor je klaar kunnen leggen en jij direct van start kan met je onderzoek. Kom je er tijdens je onderzoek op de studiezaal achter dat je nog een ander stuk nodig hebt? Bespreek dit met onze medewerkers, zij denken graag met je mee.

Onze studiezaal in Deventer blijft geopend voor bezoek op afspraak op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.30 uur.

ANNO, museum in de maak

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en Collectie Overijssel. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle. Meer over ANNO lees je op www.anno.nl

Delen