Doorgaan naar de inhoud

Mijn naam is Lisa en sinds 21 november loop ik stage bij Collectie Overijssel. Ik studeer Archeologie aan hogeschool Saxion en zit in mijn derde jaar van de opleiding. Ik heb gekozen voor een stage bij Collectie Overijssel omdat ik graag zoveel mogelijk diverse werkzaamheden in de erfgoedsector wil uitproberen, om er achter te komen wat ik na mijn opleiding wil gaan doen. Tijdens deze stage loop ik met zoveel mogelijk afdelingen mee binnen de organisatie en voer ik verschillende werkzaamheden uit.

Stagiaire Lisa verpakt een schilderij

In december heb ik twee dagen meegelopen met collega Hester in het museale depot. De eerste dag was een beetje een koude dag. Wegens eerdere werkzaamheden aan de meterkast was het stroom eraf gehaald en sloeg de kachel niet goed meer aan. Wel een goede gelegenheid om bezig te gaan met het klimaatbeheer in het depot. Ik heb van Hester veel geleerd over de juiste temperaturen en luchtvochtigheid voor de verschillende museale objecten en hoe dit gecontroleerd en beheerst wordt.

De rest van de dag zijn we bezig geweest met het verpakken van schilderijen om ze gereed te maken voor transport. Het was een hele leuke ervaring om zulke bijzondere objecten vast te mogen houden.

De tweede dag heb ik voor een aantal objecten een conditierapport mogen schrijven. Hierbij heb ik geleerd om op een andere manier naar de stukken te kijken dan dat ik normaal zou doen in een museum. Gelukkig was het deze dag ook weer de juiste temperatuur in het depot.

Stagiaire Lisa in het museale depot

Ook stage lopen bij ons?

Wil jij samen met zo’n 50 collega’s en 60 vrijwilligers werken aan onze droom: een duurzaam bruikbare erfgoedcollectie Overijssel? En wil je, je persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Wij bieden zowel meewerk- als afstudeerstages, in verschillende gebieden binnen onze organisatie. Van archiefbeheer tot facilitair en PR & communicatie. We bieden op mbo-, hbo- en wo-niveau verschillende stages aan.

Tijdens je stage draag je bij aan het bruikbaar maken van onze erfgoedcollectie voor alle inwoners van Overijssel en iedereen daarbuiten. Je ontvangt een stagevergoeding en jouw ontwikkeling staat centraal in de persoonlijke begeleiding. Samen met je praktijkbegeleider bepaal je de werkzaamheden die het beste bij jou en je opleiding passen en jullie bespreken bij welke projecten of opdrachten jij kan aanhaken.

Ben je op zoek naar een stage of afstudeeropdracht? Neem dan contact met ons op om van gedachten te wisselen.

Delen