Doorgaan naar de inhoud

“Wie zijn jullie?” en “Wat gebeurt er achter de depotdeuren van Collectie Overijssel?” zijn veelgestelde vragen waar wij niet eenvoudig antwoord op kunnen geven. In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met de mensen achter Collectie Overijssel. Zij zorgen er dagelijks voor dat het Overijssels erfgoed beschikbaar is voor iedereen en bewaard blijft voor volgende generaties. Ontmoet onze Knappe COppen!

Collectie Overijssel is volop in ontwikkeling en de ambities en opgaven zijn hoog! Met de juiste expertise in de organisatie en een goed team, willen we ons volop inzetten om onze collecties nog sneller vindbaar en toegankelijk maken voor onze klanten. Om hier meer vaart achter te zetten hebben we afgelopen najaar Saskia Rutten binnen onze organisatie mogen verwelkomen om de door ons nieuw gecreëerde functie te vervullen van Projectleider Versnellen.

Onze Projectleider Versnellen maakt graag tempo en versnelt onze processen door de projecten van collega’s te leiden en ondersteunen in de uitwerking en realisatie. Als een spin in het web beweegt Saskia zich door de organisatie en signaleert kansen, adviseert, bekijkt de mogelijkheden en haalbaarheid. Daarnaast is zij onlangs een omvangrijk project gestart om de vindplaatsregistratie van collecties en archieven te controleren en te uniformeren.

Collectie Overijssel Knappe COppen Saskia Rutten Projectleider Versnellen

Saskia Rutten

Saskia is geen onbekende in de wereld van het Culturele Erfgoed. Na haar opleiding Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam heeft zij als professional veel ervaring opgedaan bij vele erfgoedinstellingen, zoals o.a. bij het Rijksmuseum van Oudheden, Instituut Collectie Nederland (tegenwoordig RCE) en provinciale erfgoedhuizen. Voor haar komst bij Collectie Overijssel was zij 10,5 jaar werkzaam bij Nederlands Openluchtmuseum en was zij direct betrokken bij de start en het realiseren van het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort. Ook Collectie Overijssel heeft plannen voor het realiseren van een soortgelijk project, met Collectiecentrum Overijssel.

“Als geboren Gelderse heb ik niet direct een verbinding met de provincie Overijssel, maar vind het van groot belang dat ál het erfgoed goed bewaard wordt. En daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Want zoals Lucebert schreef in het gedicht ‘De zeer oude zingt’: Alles van waarde is weerloos.”

Delen