Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Beeldbank Gemeente Deventer (oud)

Beeldbank Gemeente Deventer (oud) ( Collectie Overijssel locatie Deventer )

Hulp bij uw onderzoek
De informatie in deze website is zeer divers en bedoeld voor mensen met een belangstelling voor historisch of genealogisch onderzoek.
Wij trachten de informatie zo eenvoudig mogelijk te houden, maar beseffen ook dat de aard van de informatie soms wel enige studie of historische inzicht vereist.

Zoeken en bladeren

  • Bladeren
    De meest eenvoudige manier van werken is het zoeken te starten zonder zoekterm. U kunt dan bladeren door alle aanwezige toegangen.
  • Eenvoudig zoeken
    Wilt u een specifieker resultaat dan adviseren wij u te starten met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verder verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken
    Kiest u voor uitgebreid zoeken dan kunt u afhankelijk van de situatie meerdere zoekvelden invullen, waarna het resultaat zal voldoen aan de specifieke zoekactie. In iedere veld kunnen meerdere zoektermen worden ingevuld.
  • Zoektermen combineren
    Zoektermen worden gecombineerd De zoekfunctie voegt automatisch "en" toe tussen de verschillende zoekmogelijkheden die worden gebruikt. Zo kunnen 'zoeken met alle woorden' en 'zoeken met één van de woorden' worden gecombineerd.
  • Booleaanse operatoren
    Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert.
    OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld:
    - Den Haag OR ’s-Gravenhage
    - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie
    Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Vereniging tot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

Verfijnen
In de meeste gevallen zal naast het zoekresultaat een mogelijkheid tot verfijnen worden aangeboden. Verfijnen kan bijvoorbeeld op archiefdienst of materiaalsoort, maar in andere gevallen op plaats en straat. Dit is afhankelijk van het archiefmateriaal dat geselecteerd is.

Sorteren
De resultaten staan gesorteerd in een standaard sortering. Dit kan per toegang verschillend zijn. In de meeste gevallen kan voor een andere sortering worden gekozen.

Filter: Kaarten HCOx
beacon
264  afbeeldingen
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000399 Beeldinge der Heerenbroecker Landen en Veecoten, met gedeelten van Wilsem, Uyterwijck, Voorsterslagh, Hasselerslagh ende Westenholten. Kaart van de IJssel tussen Zalk en Wilsum en een deel van de polder Mastenbroek. Vermeld worden: Zalk, Stouwdijk (nu Zalkerdijk), Westenholten Steege, Scholtensteeg, Willigewegh (nu Kamperweg), Veecaten met school, Jan van Luijens Hooft, Mulerts Hooft, Oldeniels Hooft, Lange kribbe, Buckhorst Hooft, Cost verlooren, Proosten Wade, In de Reuve, Harsenhorst, Breestege (nu Stuurmansweg), Comons erve, Truls goet, Bisschopswetering, Drie bruggen (nu de buurtschap Bisschopswetering), vaart van Zwolle naar Kampen (nu Kamperwetring), 's Heerenbroecker Steege (nu Zwolse Weg), SchaepCamp, Hendrick Rossiens erve, Schijdt Linie tussen Veecoten en 's Heerenbroek, De boosemenge met de rouwe ses mergen, Coninx hofstee, Truijen Stege (nu Bosjessteeg), Wilsemerkerspel, Wilsum, Wilsemer Steege (nu Quarles van Uffordweg), 't veer, Het Oever, Ceulen Sandt (nu Scherenwelle), Uijterwijck, 't Swijneleeger. Windroos, twee cartouches en schaalstok zijn aanwezig., 1664-01-01
Titel:
Beeldinge der Heerenbroecker Landen en Veecoten, met gedeelten van Wilsem, Uyterwijck, Voorsterslagh, Hasselerslagh ende Westenholten.
Datering eind:
1664-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[F. Bléquin](Frans) Ing F. Blequin;
Datering:
1664-01-01
Afmeting:
98 x 821519 : KD000399
Adres:
Zalk, ZalkerdijkZalk, Zalkerdijk;  
Zalk, [geen straatnaam]Zalk,  
Beschrijving:
Kaart van de IJssel tussen Zalk en Wilsum en een deel van de polder Mastenbroek. Vermeld worden: Zalk, Stouwdijk (nu Zalkerdijk), Westenholten Steege, Scholtensteeg, Willigewegh (nu Kamperweg), Veecaten met school, Jan van Luijens Hooft, Mulerts Hooft, Oldeniels Hooft, Lange kribbe, Buckhorst Hooft, Cost verlooren, Proosten Wade, In de Reuve, Harsenhorst, Breestege (nu Stuurmansweg), Comons erve, Truls goet, Bisschopswetering, Drie bruggen (nu de buurtschap Bisschopswetering), vaart van Zwolle naar Kampen (nu Kamperwetring), 's Heerenbroecker Steege (nu Zwolse Weg), SchaepCamp, Hendrick Rossiens erve, Schijdt Linie tussen Veecoten en 's Heerenbroek, De boosemenge met de rouwe ses mergen, Coninx hofstee, Truijen Stege (nu Bosjessteeg), Wilsemerkerspel, Wilsum, Wilsemer Steege (nu Quarles van Uffordweg), 't veer, Het Oever, Ceulen Sandt (nu Scherenwelle), Uijterwijck, 't Swijneleeger. Windroos, twee cartouches en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000377 Pays-Bas no 99 Kaart van een deel van de Zuiderzee met Schokland (waarom Emmeloord, Middelbuurt en Zuiderbuurt) en het achterland in Overijssel en Noord - Veluwe. Aangegeven zijn de dijkdoorbraken aan de Zuiderzee, het Zwarteweater, de Vecht en de IJssel ten gevolge van de stormvloed van februari 1825, en de grens van het overstroomde gebied. Roodgekleurde plaatsen: Kuinre, Steenwijk, Blokzijl, Vollenhove, Meppel, Zwartsluis, Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem en Elburg. Verder zijn de dorpen en buurtschappen van het overstroomde gebied aangegeven en ook de sluizen. De kaart heeft een schaalstok., 1825-03-01
Titel:
Pays-Bas no 99
Datering eind:
1830-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1825-03-01
Afmeting:
48 x 401519 : KD000377
Schaal:
2 Hollandse uren gaans (=11,1 cm)
Adres:
Steenwijk, [geen straatnaam]Steenwijk,  
Zwartsluis, [geen straatnaam]Zwartsluis,  
Kuinre, [geen straatnaam]Kuinre,  
Vollenhove+X46, [geen straatnaam]Vollenhove+X46,  
Meppel (Dr), [geen straatnaam]Meppel (Dr),  
Meppel, [geen straatnaam]Meppel,  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Kampen, [geen straatnaam]Kampen,  
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Kaart van een deel van de Zuiderzee met Schokland (waarom Emmeloord, Middelbuurt en Zuiderbuurt) en het achterland in Overijssel en Noord - Veluwe. Aangegeven zijn de dijkdoorbraken aan de Zuiderzee, het Zwarteweater, de Vecht en de IJssel ten gevolge van de stormvloed van februari 1825, en de grens van het overstroomde gebied. Roodgekleurde plaatsen: Kuinre, Steenwijk, Blokzijl, Vollenhove, Meppel, Zwartsluis, Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem en Elburg. Verder zijn de dorpen en buurtschappen van het overstroomde gebied aangegeven en ook de sluizen. De kaart heeft een schaalstok.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_67
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000376 Ommerschans Plattegrond van de vierkante Ommerschans met op de hoeken bastions en onder andere een magazijn, een kerk, een commandeurslogement, een stenen toegamgspoort, houten wachthuisjes en een gracht rondom. Het noorden is boven. Het fort lag in een moeras, dat aan de oostzijde werd ontgonnen. Naar het noorden de weg naar Avereest, naar het zuiden de weg naar Ommen met een sloot erlangs. Naar het westen een kadedijk, tevens de doorgang naar Zwolle., 1655-01-01
Titel:
Ommerschans
Datering eind:
1655-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1655-01-01
Afmeting:
55 x 421519 : KD000376
Schaal:
80 roeden (=17,8 cm)
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Plattegrond van de vierkante Ommerschans met op de hoeken bastions en onder andere een magazijn, een kerk, een commandeurslogement, een stenen toegamgspoort, houten wachthuisjes en een gracht rondom. Het noorden is boven. Het fort lag in een moeras, dat aan de oostzijde werd ontgonnen. Naar het noorden de weg naar Avereest, naar het zuiden de weg naar Ommen met een sloot erlangs. Naar het westen een kadedijk, tevens de doorgang naar Zwolle.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_309
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000375 Hardenberger en Bruchterveld. Kaart van het Hardenbergerveld en Bruchterveld en de door de Ridderschap en Steden van Overijssel vastgestelde grens daartussen. Dit vanwege onenigheid daarover tussen Hardenberg en Brucht. De grens met scheisloot loopt vanaf de steen te Vesterberg bij Asjeskamp via de paal of boom bij de 'elleboog' naar Balderhaar. Ten noorden van de grens: Baalder, schans Venebrugge, nieuwe herberg, grens met graafschap Bentheim. Ten zuiden van de grens Buesbos, nieuwe Bruchter graven, Brucht. Links de rivier de Vecht. Verder een windroos, legenda, cartouche en schaalstok., 1722-01-01
Titel:
Hardenberger en Bruchterveld.
Datering eind:
1722-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[H. Hesselink](Hans) H. Hesselink;
Datering:
1722-01-01
Afmeting:
55 x 441519 : KD000375
Adres:
Hardenberg, [geen straatnaam]Hardenberg,  
Beschrijving:
Kaart van het Hardenbergerveld en Bruchterveld en de door de Ridderschap en Steden van Overijssel vastgestelde grens daartussen. Dit vanwege onenigheid daarover tussen Hardenberg en Brucht. De grens met scheisloot loopt vanaf de steen te Vesterberg bij Asjeskamp via de paal of boom bij de 'elleboog' naar Balderhaar. Ten noorden van de grens: Baalder, schans Venebrugge, nieuwe herberg, grens met graafschap Bentheim. Ten zuiden van de grens Buesbos, nieuwe Bruchter graven, Brucht. Links de rivier de Vecht. Verder een windroos, legenda, cartouche en schaalstok.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_2063
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000374 Waterschap Vollenhove. Drooglegging van de laggelegen landen. Kaart van het gebied tussen Nieuwleusen, Rouveen, Staphorst, IJhorst, Avereest, en Huizen, gemaakt op verzoek van de inwoners van Westerhuizen. Welke plekken zijn te zien? Nieuwleuzener akkers, Den Hulst, Beentjesgraven, gracht Rouveense Veld, de scheidslijn tussen het Hoogschoutambt en het drostambt van Salland, scheidslijn tussen Grote Oever en Kleine Oever, scheidslijn tussen Kleine Oever en Westerhuizen, Avereester of Wheemer en Westerhuizer Veld, scheidslijn tussen Huizen en Wheme of Avereest, scheidslijn tussen Den Huizen en Varsen en Varsen en Nieuwleusen. Op de kaart is te zien een Schaalstok., 1805-01-01
Titel:
Waterschap Vollenhove. Drooglegging van de laggelegen landen.
Datering eind:
1805-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[N. ten Wolde]N. ten Wolde;
Datering:
1805-01-01
Afmeting:
49 x 311519 : KD000374
Adres:
Avereest, [geen straatnaam]Avereest,  
Rouveen, [geen straatnaam]Rouveen,  
Nieuwleusen, [geen straatnaam]Nieuwleusen,  
Staphorst, [geen straatnaam]Staphorst,  
Beschrijving:
Kaart van het gebied tussen Nieuwleusen, Rouveen, Staphorst, IJhorst, Avereest, en Huizen, gemaakt op verzoek van de inwoners van Westerhuizen. Welke plekken zijn te zien? Nieuwleuzener akkers, Den Hulst, Beentjesgraven, gracht Rouveense Veld, de scheidslijn tussen het Hoogschoutambt en het drostambt van Salland, scheidslijn tussen Grote Oever en Kleine Oever, scheidslijn tussen Kleine Oever en Westerhuizen, Avereester of Wheemer en Westerhuizer Veld, scheidslijn tussen Huizen en Wheme of Avereest, scheidslijn tussen Den Huizen en Varsen en Varsen en Nieuwleusen. Op de kaart is te zien een Schaalstok.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_2071
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000373 Waterschap Vollenhove. Drooglegging van de laggelegen landen. Plan tot de inpoldering van de Weerribben en de Wieden, op de Bovenwijde en de Beulakerwijde na. Het plan is ten dele uitgevoerd. Geplande polders waren Polder Kalenberg, Scherwolde, Bulakerpolder, Zuidveen, Roekebos, Arembergerpolder en Belterpolder. De polders die drooggemalen werden zijn Polder Wetering-oost, Polder Gelderingen, Polder Halfweg en Polder Giethoorn. Met legenda., 1921-01-01
Titel:
Waterschap Vollenhove. Drooglegging van de laggelegen landen.
Datering eind:
1921-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Van Hasselt]van Hasselt; [De Koning]de Koning;
Datering:
1921-01-01
Afmeting:
55 x 501519 : KD000373
Adres:
Ossenzijl, [geen straatnaam]Ossenzijl,  
Steenwijk, [geen straatnaam]Steenwijk,  
Blankenham, [geen straatnaam]Blankenham,  
Blokzijl, [geen straatnaam]Blokzijl,  
Vollenhove, [geen straatnaam]Vollenhove,  
Vollenhove, [geen straatnaam]Vollenhove,  
Giethoorn, [geen straatnaam]Giethoorn,  
Wanneperveen, [geen straatnaam]Wanneperveen,  
Zwartsluis, [geen straatnaam]Zwartsluis,  
Beschrijving:
Plan tot de inpoldering van de Weerribben en de Wieden, op de Bovenwijde en de Beulakerwijde na. Het plan is ten dele uitgevoerd. Geplande polders waren Polder Kalenberg, Scherwolde, Bulakerpolder, Zuidveen, Roekebos, Arembergerpolder en Belterpolder. De polders die drooggemalen werden zijn Polder Wetering-oost, Polder Gelderingen, Polder Halfweg en Polder Giethoorn. Met legenda.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000372 Zuiderzee iin de zeventiende eeuw. Kaart van de Zuiderzee met Urk, Veenhuizen, Schokland (met Emmeloord) en Marken. Rondom zijn te zien Friesland, Overijssel, Veluwe en het Gooi en Noord Holland. In Overijssel: Kuinderburcht, Blankenham, Baarlo, Blokzijl, Giethoord, Kasteel Toutenbrug, Vollenhove, de Voorst, het klooster Sint Janskamp, Barsbeek, Wanneperveen, Zwartsluis, Zwarte Water, Wartewatersklooster, Genemuiden, Hasselt, de Vecht, de Aa (nu heet dat het Zwarte Water) Zwolle, Bergklooster, Mastenbroek, Grafhorst, Kampereiland, Ijsselmuiden, Kampen, Kamperveen, Klooster de Sonnenberg, Wilsum, Zalk, de IJssel en aan de Gelderse kant havesate Buckhort, klooster Klaarwater, Hattem en klooster Hulsbergen. De kaart heeft een windroos en een cartouche., 1600-01-01
Titel:
Zuiderzee iin de zeventiende eeuw.
Datering eind:
1699-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1600-01-01
Afmeting:
59 x 571519 : KD000372
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Emmeloord (Fl), [geen straatnaam]Emmeloord (Fl),  
Genemuiden, [geen straatnaam]Genemuiden,  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Hattem (Gld), [geen straatnaam]Hattem (Gld),  
Beschrijving:
Kaart van de Zuiderzee met Urk, Veenhuizen, Schokland (met Emmeloord) en Marken. Rondom zijn te zien Friesland, Overijssel, Veluwe en het Gooi en Noord Holland. In Overijssel: Kuinderburcht, Blankenham, Baarlo, Blokzijl, Giethoord, Kasteel Toutenbrug, Vollenhove, de Voorst, het klooster Sint Janskamp, Barsbeek, Wanneperveen, Zwartsluis, Zwarte Water, Wartewatersklooster, Genemuiden, Hasselt, de Vecht, de Aa (nu heet dat het Zwarte Water) Zwolle, Bergklooster, Mastenbroek, Grafhorst, Kampereiland, Ijsselmuiden, Kampen, Kamperveen, Klooster de Sonnenberg, Wilsum, Zalk, de IJssel en aan de Gelderse kant havesate Buckhort, klooster Klaarwater, Hattem en klooster Hulsbergen. De kaart heeft een windroos en een cartouche.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_450
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000371 Zuiderzee bij Kampen Deel van de Zuiderzee. Het noorden is rechts. Veenhuizen, kerk van Kuinre, Slot te Kuinre ("Kuenre"), Blankenham, Blokzijl, Wollenhove (Vollenhove), de voorst, Zwarte Water, Genemuiden, Grafhorst, Mandjeswaard met 's Herenstal, Kampereiland, Seveningen, de IJssel, Kampen, de Grinth, de Mellen, Kamperveen, Oosterwolde, Elburg, Schokland met Ens en Emmeloord, Kamperbolaken. De kaart is vervaardigd vanwege de limiten ten tijde van de steurvangst, limieten van de mond van het Zwarte water volgens sententie van Mechelen. Dorsaal archiefstuk., 1533-01-01
Titel:
Zuiderzee bij Kampen
Datering eind:
1533-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[G. Zeigers](Gillein) G. Zeigers; [A. van Colster](Abel) A. van Colster;
Datering:
1533-01-01
Afmeting:
41 x 321519 : KD000371
Adres:
Emmeloord (Fl), [geen straatnaam]Emmeloord (Fl),  
Ens (Fl), [geen straatnaam]Ens (Fl),  
Kampen, [geen straatnaam]Kampen,  
Kampereiland, [geen straatnaam]Kampereiland,  
Beschrijving:
Deel van de Zuiderzee. Het noorden is rechts. Veenhuizen, kerk van Kuinre, Slot te Kuinre ("Kuenre"), Blankenham, Blokzijl, Wollenhove (Vollenhove), de voorst, Zwarte Water, Genemuiden, Grafhorst, Mandjeswaard met 's Herenstal, Kampereiland, Seveningen, de IJssel, Kampen, de Grinth, de Mellen, Kamperveen, Oosterwolde, Elburg, Schokland met Ens en Emmeloord, Kamperbolaken. De kaart is vervaardigd vanwege de limiten ten tijde van de steurvangst, limieten van de mond van het Zwarte water volgens sententie van Mechelen. Dorsaal archiefstuk.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_451_statenarchiefkaart 4814
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000370 Kaart van het noordelijke deel van Schokland. Kaart van het Noordelijk deel van Schokland, met een detailkaartje van Emmeloord.. Dammen, het zand het Gat, het Buitendijks land, Schulpenhoek, de staart, haven, havenhoofden, ijsbreker. En voor Emmeloord: gemeentehuis, RK kerk en pastorie, kerkhof, woning van de vroedvrouw, brandspuithuisje, school en schoolmeesterswoning. Het noorden is rechts aangegeven., 1855-01-01
Titel:
Kaart van het noordelijke deel van Schokland.
Datering eind:
1855-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1855-01-01
Afmeting:
105 x 511519 : KD000370
Adres:
Emmeloord (Fl), [geen straatnaam]Emmeloord (Fl),  
Beschrijving:
Kaart van het Noordelijk deel van Schokland, met een detailkaartje van Emmeloord.. Dammen, het zand het Gat, het Buitendijks land, Schulpenhoek, de staart, haven, havenhoofden, ijsbreker. En voor Emmeloord: gemeentehuis, RK kerk en pastorie, kerkhof, woning van de vroedvrouw, brandspuithuisje, school en schoolmeesterswoning. Het noorden is rechts aangegeven.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_445B
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000369 Kaart van het Eiland Schokland in 2 bladen. 1st of zuidelijk blad. Zeewerken no.8. Kaart van het zuidelijk deel van Schokland, met detailkaartjes van Zuiderbuurt en van Ens of Molenbuurt. Vermeld worden: Oude kerk met vuurtoren en lichtwachterswoning, Kerkenweerd, kaden en dammen met bermsloten en andere waterwerken die tussen 1849 en 1853 zijn aangebracht. Ens: Geref. kerk en pastorie, opzichterswoning, 's lands magazijn, schoolmeesters woning. Legenda en schaalstok zijn aanwezig, het noorden is rechts op de kaart., 1855-01-01
Titel:
Kaart van het Eiland Schokland in 2 bladen. 1st of zuidelijk blad. Zeewerken no.8.
Datering eind:
1855-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1855-01-01
Afmeting:
105 x 511519 : KD000369
Schaal:
1: 2500
Adres:
Schokland (Fl), [geen straatnaam]Schokland (Fl),  
Beschrijving:
Kaart van het zuidelijk deel van Schokland, met detailkaartjes van Zuiderbuurt en van Ens of Molenbuurt. Vermeld worden: Oude kerk met vuurtoren en lichtwachterswoning, Kerkenweerd, kaden en dammen met bermsloten en andere waterwerken die tussen 1849 en 1853 zijn aangebracht. Ens: Geref. kerk en pastorie, opzichterswoning, 's lands magazijn, schoolmeesters woning. Legenda en schaalstok zijn aanwezig, het noorden is rechts op de kaart.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO445A
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000368 Gebied ten oosten van Zwartsluis en Hasselt tot aan Staphorst-Rouveen. Te zien zijn de volgende waterwegen: Zwarte Water, het Dijp (Meppeler Diep), De Wyck (Stadswijk de Wijk), Beentjesgraven (nu een stuk van de Dedemsvaart), de Wee (heet nu de Weede), de Stouwe (staphorster Grote Stouwe) en verder nog de Oude graven (Kloosterzielstreng) en de Oude Maatsloot en de Oude Hooiwijk (is nu Turfsloot). De slagen zijn: Bulgerslag, Bergerslag, De Shoeven, Westerslag en Noorderslag, Bisschopsslag, Monnikenslag, Zuiderslag en daar tussenin de Barchghyren, de Geltghyren en de Korte Ghyren (bij Baarlo) en tenslotte de Lange Ghyren., 1635-01-01
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[G. Sacke](Gijsbert) G. Sacke;
Datering:
1635-01-01
Datering eind:
1635-12-31
Afmeting:
84 x 791519 : KD000368
Schaal:
1000 Kamper Roeden (=26.9cm)
Adres:
Zwartsluis, [geen straatnaam]Zwartsluis,  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Staphorst, [geen straatnaam]Staphorst,  
Rouveen, [geen straatnaam]Rouveen,  
Beschrijving:
Gebied ten oosten van Zwartsluis en Hasselt tot aan Staphorst-Rouveen. Te zien zijn de volgende waterwegen: Zwarte Water, het Dijp (Meppeler Diep), De Wyck (Stadswijk de Wijk), Beentjesgraven (nu een stuk van de Dedemsvaart), de Wee (heet nu de Weede), de Stouwe (staphorster Grote Stouwe) en verder nog de Oude graven (Kloosterzielstreng) en de Oude Maatsloot en de Oude Hooiwijk (is nu Turfsloot). De slagen zijn: Bulgerslag, Bergerslag, De Shoeven, Westerslag en Noorderslag, Bisschopsslag, Monnikenslag, Zuiderslag en daar tussenin de Barchghyren, de Geltghyren en de Korte Ghyren (bij Baarlo) en tenslotte de Lange Ghyren.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_668
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000367 Situatie van Zwol, Hasselt en 't Swarte Water Situatie rond Hattem, Zwolle en Hasselt rond 1701. De verschillende vestingwerken zijn te zien op deze kaart. Schanzen, liniesloten zoals de Luurderschans, Kijk in de Vecht, Redout en penanten (ontworpen door Menno van Coehoorn) bij het Zwarte Water om het gebied rondom Zwolle onder water te kunnen zetten (induneren). (Bekijk ook KD000335)., 1700-01-01
Titel:
Situatie van Zwol, Hasselt en 't Swarte Water
Datering eind:
1750-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1700-01-01
Afmeting:
67 x 511519 : KD000367
Schaal:
600 Rijnlandse roeden (=8.8 cm)
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Hattem (Gld), [geen straatnaam]Hattem (Gld),  
Beschrijving:
Situatie rond Hattem, Zwolle en Hasselt rond 1701. De verschillende vestingwerken zijn te zien op deze kaart. Schanzen, liniesloten zoals de Luurderschans, Kijk in de Vecht, Redout en penanten (ontworpen door Menno van Coehoorn) bij het Zwarte Water om het gebied rondom Zwolle onder water te kunnen zetten (induneren). (Bekijk ook KD000335).
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_Hattinger kaarten _6
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000366 Mastenbroek No 11 Manuscriptkaart van een gedeelte van de polder Mastenbroek bij Hasselt. Het noorden is rechts. Verder zijn te zien Bisschopswetering, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Watersteen, Havezate Wolfshagen, De koesteert, Hasselersluis, Hasselt en de Mastenbroekerkerk. Met windroos., 1700-01-01
Titel:
Mastenbroek No 11
Datering eind:
1750-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[W.T. Hattinga](Willem Tiberius) W.T. Hattinga;
Datering:
1700-01-01
Afmeting:
71 x 611519 : KD000366
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Beschrijving:
Manuscriptkaart van een gedeelte van de polder Mastenbroek bij Hasselt. Het noorden is rechts. Verder zijn te zien Bisschopswetering, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Watersteen, Havezate Wolfshagen, De koesteert, Hasselersluis, Hasselt en de Mastenbroekerkerk. Met windroos.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_Hattinger kaarten_8
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000365 Swol (Swolla diu celebris) Plattegrond van Zwolle met een cartouche. Kerken, kloosters, vestingwerken en een stadskraan zijn aangegeven. Zoek ook op KD000312., 1572-01-01
Titel:
Swol (Swolla diu celebris)
Datering eind:
1572-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Braun en Hogenberg]Braun en Hogenberg (Keulen);
Datering:
1572-01-01
Afmeting:
51 x 401519 : KD000365
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Plattegrond van Zwolle met een cartouche. Kerken, kloosters, vestingwerken en een stadskraan zijn aangegeven. Zoek ook op KD000312.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_1076
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000364 Swol (Swolla diu celebris) Plattegrond van Zwolle met een cartouche. Kerken, kloosters, vestingwerken en een stadskraan zijn aangegeven. Zoek ook op KD000312., 1572-01-01
Titel:
Swol (Swolla diu celebris)
Datering eind:
1572-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1572-01-01
Afmeting:
53 x 401519 : KD000364
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Plattegrond van Zwolle met een cartouche. Kerken, kloosters, vestingwerken en een stadskraan zijn aangegeven. Zoek ook op KD000312.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_1078
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000363 Een gedeelte van Staphorst en Rouveene Kaart van een gedeelte van Staphorst en Rouveen, het noorden is links aangegeven. De grens tussen Staphorst en IJhorst is links. Midden grens tussen Staphorst en Rouveen. Rechts is de grens tussen Dalfsen en Rouveen, Plompenklok te zien. Van noord naar zuid: Mosveen, Leidijk, de Nieuwe Dijk, het huizen en molens., 1635-01-01
Titel:
Een gedeelte van Staphorst en Rouveene
Datering eind:
1635-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[G. Sacke](Gijsbert) G. Sacke;
Datering:
1635-01-01
Afmeting:
56 x 441519 : KD000363
Adres:
Staphorst, [geen straatnaam]Staphorst,  
Rouveen, [geen straatnaam]Rouveen,  
Dalfsen, [geen straatnaam]Dalfsen,  
Beschrijving:
Kaart van een gedeelte van Staphorst en Rouveen, het noorden is links aangegeven. De grens tussen Staphorst en IJhorst is links. Midden grens tussen Staphorst en Rouveen. Rechts is de grens tussen Dalfsen en Rouveen, Plompenklok te zien. Van noord naar zuid: Mosveen, Leidijk, de Nieuwe Dijk, het huizen en molens.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_672
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000362 Caarte van het Vrieseveene Schematische kaart van Vriezenveen bij het huidige Aadorp. Zie KD00361, + oude weg (t.h.v. de huidige Oudewegsbeek)
Titel:
Caarte van het Vrieseveene
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Afmeting:
40 x 321519 : KD000362
Adres:
Vriezenveen, [geen straatnaam]Vriezenveen,  
Beschrijving:
Schematische kaart van Vriezenveen bij het huidige Aadorp. Zie KD00361, + oude weg (t.h.v. de huidige Oudewegsbeek)
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_667
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000361 Caarte vant Vriezenveene Schematische kaart van Vriezenveen bij het huidige Aadorp tussen de scheidsgraven tussen Wierden en de Vrieseveene' (de huidige Veeneleiding), het riviertje de Aa en de scheidsloot, ten dele gereed. In het noorden: de wilde woeste heide en het klooster Sibculo (veel noordelijker?). In het westen Wierden, in het zuiden de Heerlijkheid Almelo en de Noordbroek. In het oosten Bavixbeeck (Bawesbeek). In het Vriezenveense: Van noord naar zuid: bouwland, huizen aan de werk of de dijk, die daarvoor op de eerste dijk hebben gestaan, de Benedendijk of -werk met huizen en kerk, weilanden en hooilanden., 1600-01-01
Titel:
Caarte vant Vriezenveene
Datering eind:
1699-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1600-01-01
Afmeting:
42 x 331519 : KD000361
Adres:
Vriezenveen, [geen straatnaam]Vriezenveen,  
Beschrijving:
Schematische kaart van Vriezenveen bij het huidige Aadorp tussen de scheidsgraven tussen Wierden en de Vrieseveene' (de huidige Veeneleiding), het riviertje de Aa en de scheidsloot, ten dele gereed. In het noorden: de wilde woeste heide en het klooster Sibculo (veel noordelijker?). In het westen Wierden, in het zuiden de Heerlijkheid Almelo en de Noordbroek. In het oosten Bavixbeeck (Bawesbeek). In het Vriezenveense: Van noord naar zuid: bouwland, huizen aan de werk of de dijk, die daarvoor op de eerste dijk hebben gestaan, de Benedendijk of -werk met huizen en kerk, weilanden en hooilanden.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_670
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000360 Swolle (Swolla diu celebris....) Plattegrond van Zwolle, ingekleurd. Zie KD000312. Cartouche is aanwezig., 1572-01-01
Titel:
Swolle (Swolla diu celebris....)
Datering eind:
1572-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Braun en Hogenberg]Braun en Hogenberg (Keulen);
Datering:
1572-01-01
Afmeting:
54 x 391519 : KD000360
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Plattegrond van Zwolle, ingekleurd. Zie KD000312. Cartouche is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_RAO_1077
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000357 Kaart van de Haester Markte aanwijzende de schouwbare Waterleidingen, Slooten en Stouwen... Kadasterkaart van het noordelijke deel van de Haester markte, begrensd door het lichtmiskanaal (nu A28), de Steenwetring en de Tolweg (nu N758). Vermeld worden: Middenweg (nu Markteweg), eendenkooi, woningen van Wed. Golstein en H. Kooiker, Hermelijn of Tolgracht, Dwarsstouw, Tolhuis, Langsstouw achter de Markte, Ruimenblik (?). Percelen in bezit van oa H. van Haersholte, C.W.A. van Haersholte, Gerrit Boers, H.A.D.J. van Haersholte, C.W.A. van Haersholte van den Doorn, Andries Kooiker, Willem bartels, Herm Jan Snel, Wed. Reuvekamp, M.J. van Royen, E.L.A. Vos de Wael, Weduwe Wessels, Hendrik Meulink, W. Tobias, Willem Schrooten, Goossen Bongers, Jan Spijkerman, Wed. G.W. Spijker, Wed. Dijk, E. van Hulst, G.J. Dorgelo, B. Boertjes. Kaart in verband met overdracht van de watergangen van de Marktegenoten naar het gemeentebestuur van Zwollerkerspel. N.B. Hoort bij het archief van de gemeente Zwollerkerspel. Noordpijl en schaalstok zijn aanwezig., 1850-01-01
Titel:
Kaart van de Haester Markte aanwijzende de schouwbare Waterleidingen, Slooten en Stouwen...
Datering eind:
1850-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1850-01-01
Afmeting:
85 x 451519 : KD000357
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Kadasterkaart van het noordelijke deel van de Haester markte, begrensd door het lichtmiskanaal (nu A28), de Steenwetring en de Tolweg (nu N758). Vermeld worden: Middenweg (nu Markteweg), eendenkooi, woningen van Wed. Golstein en H. Kooiker, Hermelijn of Tolgracht, Dwarsstouw, Tolhuis, Langsstouw achter de Markte, Ruimenblik (?). Percelen in bezit van oa H. van Haersholte, C.W.A. van Haersholte, Gerrit Boers, H.A.D.J. van Haersholte, C.W.A. van Haersholte van den Doorn, Andries Kooiker, Willem bartels, Herm Jan Snel, Wed. Reuvekamp, M.J. van Royen, E.L.A. Vos de Wael, Weduwe Wessels, Hendrik Meulink, W. Tobias, Willem Schrooten, Goossen Bongers, Jan Spijkerman, Wed. G.W. Spijker, Wed. Dijk, E. van Hulst, G.J. Dorgelo, B. Boertjes. Kaart in verband met overdracht van de watergangen van de Marktegenoten naar het gemeentebestuur van Zwollerkerspel. N.B. Hoort bij het archief van de gemeente Zwollerkerspel. Noordpijl en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000346 Swoll Kopie van een gekopieerde kaart door Jacob van Deventer met stadsgracht en stadsmuur met poorten en torens. Vermeld worden: kerken, kloosters, oder andere klooster op de Maet en (water) wegen. Schaalstok is aanwezig., 1570-01-01
Titel:
Swoll
Datering eind:
1570-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Jacob Roelofs van Deventer (Den Haag)](Jacob) J.R. van Deventer; [J.W. Wijnands]J.W. Wijnands;
Datering:
1570-01-01
Afmeting:
61 x 441519 : KD000346
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Kopie van een gekopieerde kaart door Jacob van Deventer met stadsgracht en stadsmuur met poorten en torens. Vermeld worden: kerken, kloosters, oder andere klooster op de Maet en (water) wegen. Schaalstok is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000345 Kaart van het terrein tusschen de Dedemsvaart, de Rivier de Vecht en de Eems, ... Manuscriptkaart van het grensgebied tussen Gramsbergen, Coevorden en Meppen (Du) met twee projectlijnen om de Dedemsvaart te verbinden met Meppen, door de Venen. In Overijssel: Holthone, Anerveen, Slagharen, Lutten, Ane, Gramsbergen, Loozen, Baalder, Hardenberg, Heemse, Bergentheim, Mariënberg, Venebrugge, Hongerige Wolf. Waterwegen: Vecht, Kleine Coevordense Vecht, Dedemsvaart, Wijk uit de Dedemvaart voorsloot, Kranenplas. Veengebieden: Luthervenen, Anervenen, Scheerse venen (met scheerpaal). Wegen: Heseweg. Windroos en schaalstok zijn aanwezig., 1855-01-01
Titel:
Kaart van het terrein tusschen de Dedemsvaart, de Rivier de Vecht en de Eems, ...
Datering eind:
1855-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1855-01-01
Afmeting:
56 x 441519 : KD000345
Adres:
Coevorden (D), [geen straatnaam]Coevorden (D),  
Gramsbergen, [geen straatnaam]Gramsbergen,  
Hardenberg, [geen straatnaam]Hardenberg,  
Beschrijving:
Manuscriptkaart van het grensgebied tussen Gramsbergen, Coevorden en Meppen (Du) met twee projectlijnen om de Dedemsvaart te verbinden met Meppen, door de Venen. In Overijssel: Holthone, Anerveen, Slagharen, Lutten, Ane, Gramsbergen, Loozen, Baalder, Hardenberg, Heemse, Bergentheim, Mariënberg, Venebrugge, Hongerige Wolf. Waterwegen: Vecht, Kleine Coevordense Vecht, Dedemsvaart, Wijk uit de Dedemvaart voorsloot, Kranenplas. Veengebieden: Luthervenen, Anervenen, Scheerse venen (met scheerpaal). Wegen: Heseweg. Windroos en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij blok 1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000325 Waarschijnlijk zo niet zeker hetzelve als de Hof toe Assendorp onder de gewaarden A(nno) 1449 en vervolgens... Schetskaart getekend aan de hand van Zwolse archiefstukken, van Assendorp in de 14e en 15e eeuw. Vermeld worden: stadsmuur, stadsborggraven (stadsgrachten), Sassenpoort. Luttekepoort, Buschklooster, klooster op de maat, Hof te Middelwijk, Belhemhof, Brink, Assendorphuis, De Oldeweg (Assendorperdijk), Zandwetering (door de Wezenlanden), Papenhoekje, huis enz. van priester Snavel, Tusschen de Gaerden na(ar) Roelstege (nu Assendorperstraat), Stads Stienstrate, van Sassenpoort na(ar) de Voorde (nu van Karnebeekstraat), steeg, dwarssteeg, molen, Middelweg, hek van Middelwijk, Alferet van MIddelwijk, hofstede, looierij en landerijen van klooster Belhem (Betlehem), Duisterweg, weg van Begijnen na de Voort, Landen in de werf, een gaarde van Ale Alberts, gaarde van Priester...
Titel:
Waarschijnlijk zo niet zeker hetzelve als de Hof toe Assendorp onder de gewaarden A(nno) 1449 en vervolgens...
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[F.P.A. Heerkens]F.P.A. Heerkens;
Afmeting:
40 x 331519 : KD000325
Adres:
Zwolle, Van KarnebeekstraatZwolle, Van Karnebeekstraat  
Zwolle, AssendorperstraatAssendorperstraat  
Zwolle, SassenpoortSassenpoort  
#NAME?  
Beschrijving:
Schetskaart getekend aan de hand van Zwolse archiefstukken, van Assendorp in de 14e en 15e eeuw. Vermeld worden: stadsmuur, stadsborggraven (stadsgrachten), Sassenpoort. Luttekepoort, Buschklooster, klooster op de maat, Hof te Middelwijk, Belhemhof, Brink, Assendorphuis, De Oldeweg (Assendorperdijk), Zandwetering (door de Wezenlanden), Papenhoekje, huis enz. van priester Snavel, Tusschen de Gaerden na(ar) Roelstege (nu Assendorperstraat), Stads Stienstrate, van Sassenpoort na(ar) de Voorde (nu van Karnebeekstraat), steeg, dwarssteeg, molen, Middelweg, hek van Middelwijk, Alferet van MIddelwijk, hofstede, looierij en landerijen van klooster Belhem (Betlehem), Duisterweg, weg van Begijnen na de Voort, Landen in de werf, een gaarde van Ale Alberts, gaarde van Priester...
Opmerking:
Deze kaart hoort bij blok 1214.
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000309 Belegeringe ent in neemen van Oldenzeel als mede 't verooveren en opspringen van 't Huys te Laach. Belegering en inname van Oldenzaal door het Spaanse leger en een afbeelding van het Huis te Lager (Duitsland) dat in brand staat, ten noorden van Denekamp. Cartouche is aanwezig., 1626-01-01
Titel:
Belegeringe ent in neemen van Oldenzeel als mede 't verooveren en opspringen van 't Huys te Laach.
Datering eind:
1626-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1626-01-01
Afmeting:
50 x 361519 : KD000309
Adres:
Oldenzaal, [geen straatnaam]Oldenzaal,  
Beschrijving:
Belegering en inname van Oldenzaal door het Spaanse leger en een afbeelding van het Huis te Lager (Duitsland) dat in brand staat, ten noorden van Denekamp. Cartouche is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij blok 1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000308 Plan Tres exat de Betume Kaart van de stad Bétume in Noord Frankrijk, département Pas de Calais, met de vestingwerken uit 1530 en de nieuwe vstingwerken het eind van de 17e eeuw. Legenda en schaalstok zijn aanwezig., 1650-01-01
Titel:
Plan Tres exat de Betume
Datering eind:
1699-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1650-01-01
Afmeting:
47 x 361519 : KD000308
Adres:
-
-
Beschrijving:
Kaart van de stad Bétume in Noord Frankrijk, département Pas de Calais, met de vestingwerken uit 1530 en de nieuwe vstingwerken het eind van de 17e eeuw. Legenda en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij blok 1214
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000284 Dese Caarte vertoondt de gelegenheydt van de Mondt des Neder Rijns,... Kaart van de Boven Rijn met de aftakking van de Waal bij de Schenkenschans (nu Duitsland, tegenover Tolkamer). Vermeld worden: Boven-Rijn, Neder-Rijn (Oude Rijn), Waal (Oude Waal), Duffelse Dijk (naar Düffelwald), Nieuwe Spijkse Dijk uit1862, Het Spijk (Spijkse Polder), Fort Aemilia. Huizen van: Gerrit Gal, lange Jan, Wessel, Klaes Coster, Baes Ott, Dijkman, Copera, De Wael. Tolhuis, toren Botterdijk, Tolkamer, grenspaal, Salmorth, Het Hellegat. Langs de Beneden Rijn: De Vrou van Eltens Kribben, Tengnagels, Kribben, Plessen Weert, Geusen, Weerdt. Opgedragen aan Paulus Voet van Winsheim, 'Geheim Schrijver' van de Staten van Utrecht, met bovenaan de cartouche zijn wapen. Het Noorden onderaan. Cartouche is aanwezig., 1691-07-01
Titel:
Dese Caarte vertoondt de gelegenheydt van de Mondt des Neder Rijns,...
Datering eind:
1691-08-03
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[G. Passavant]G. Passavant;
Datering:
1691-07-01
Afmeting:
57 x 451519 : KD000284
Adres:
Nijmegen (Gld), [geen straatnaam]Nijmegen (Gld),  
Arnhem (Gld), [geen straatnaam]Arnhem (Gld),  
Beschrijving:
Kaart van de Boven Rijn met de aftakking van de Waal bij de Schenkenschans (nu Duitsland, tegenover Tolkamer). Vermeld worden: Boven-Rijn, Neder-Rijn (Oude Rijn), Waal (Oude Waal), Duffelse Dijk (naar Düffelwald), Nieuwe Spijkse Dijk uit1862, Het Spijk (Spijkse Polder), Fort Aemilia. Huizen van: Gerrit Gal, lange Jan, Wessel, Klaes Coster, Baes Ott, Dijkman, Copera, De Wael. Tolhuis, toren Botterdijk, Tolkamer, grenspaal, Salmorth, Het Hellegat. Langs de Beneden Rijn: De Vrou van Eltens Kribben, Tengnagels, Kribben, Plessen Weert, Geusen, Weerdt. Opgedragen aan Paulus Voet van Winsheim, 'Geheim Schrijver' van de Staten van Utrecht, met bovenaan de cartouche zijn wapen. Het Noorden onderaan. Cartouche is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1394
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000282 Caart Figuratief De IJssel tussen het Cooterveer (Katerveer) en De Harsenhorst. Vermeld worden: dieptepeilingen van de IJssel, Cooter Fort, afnemende schaar, aanwinnende en toevoegende strank, wade 1753, wade 1761, oude steenovens, vissershut, Vreugden Rijk, Limieten, Gelderse Hoek, Stouwdijk, Veerdam, Pakwerk, Maanegat, Schuyte Hok, sterk aanwinnende zanden. Cartouche en schaalstok zijn aanwezig., 1766-01-01
Titel:
Caart Figuratief
Datering eind:
1766-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar; [A.J. Knollaert](Andreas Johannes) A.J. Knollaert;
Datering:
1766-01-01
Afmeting:
197 x 661519 : KD000282
Adres:
Zalk, ZalkerdijkZalk, Zalkerdijk  
Zwolle, KaterveerZwolle, Katerveer;  
Beschrijving:
De IJssel tussen het Cooterveer (Katerveer) en De Harsenhorst. Vermeld worden: dieptepeilingen van de IJssel, Cooter Fort, afnemende schaar, aanwinnende en toevoegende strank, wade 1753, wade 1761, oude steenovens, vissershut, Vreugden Rijk, Limieten, Gelderse Hoek, Stouwdijk, Veerdam, Pakwerk, Maanegat, Schuyte Hok, sterk aanwinnende zanden. Cartouche en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1388
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000281 Caart figuratief De IJssel tussen het Cooterveer (Katerveer) en de De Harsenhorst. Vermeld worden dieptepeilingen van de IJssel, Coter Fort, afnemende schaar, oude steensovens, maanegat, Limieten, Gelders Hoek, sompig en rietgewas, vissershut, Vreugden Rijk, Schuyte Hok, Stouwdijk, Veerdam, Kerpad, wade1761, wade 1753. Cartouche en schaalstok zijn aanwezig., 1766-01-01
Titel:
Caart figuratief
Datering eind:
1766-12-31
Vervaardiger:
[A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar; [A.J. Knollaert](Andreas Johannes) A.J. Knollaert;
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Datering:
1766-01-01
Afmeting:
196 x 651519 : KD000281
Adres:
Zalk, KaterveerZalk, Katerveer;  
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
De IJssel tussen het Cooterveer (Katerveer) en de De Harsenhorst. Vermeld worden dieptepeilingen van de IJssel, Coter Fort, afnemende schaar, oude steensovens, maanegat, Limieten, Gelders Hoek, sompig en rietgewas, vissershut, Vreugden Rijk, Schuyte Hok, Stouwdijk, Veerdam, Kerpad, wade1761, wade 1753. Cartouche en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1388
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000280 Caart figuratieff 1764 Vermeld worden: Dijkdoorbraak IJssel 1761 bij Veecaten, Kolk1761, doorbraak 1753, inlaagsdijk 1761, inlaagsdijk 1753, oplaagsdijk1753, oplaagsdijk1761, vergraven IJsseldijk aanwas, aanwinnende landen, verzande strank, pakwerk, spickdammen, vergraven land, züdden of uitgegraven landhoofd, krib, stouwdijk, Zalkerveerweg, het kerkepad, Bormansweg, verlaagde IJsseldijk, rietlanden. Legenda, cartouche en schaalstok zijn aanwezig., 1764-01-01
Titel:
Caart figuratieff 1764
Datering eind:
1764-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar; [A.J. Knollaert](Andreas Johannes) A.J. Knollaert;
Datering:
1764-01-01
Afmeting:
130 x 661519 : KD000280
Adres:
Zwolle, WestenholteZwolle, Westenholte  
Zalk, Vreugderijker waardZalk, Vreugderijker waard  
[geen plaatsnaam], IJsselIJssel  
Beschrijving:
Vermeld worden: Dijkdoorbraak IJssel 1761 bij Veecaten, Kolk1761, doorbraak 1753, inlaagsdijk 1761, inlaagsdijk 1753, oplaagsdijk1753, oplaagsdijk1761, vergraven IJsseldijk aanwas, aanwinnende landen, verzande strank, pakwerk, spickdammen, vergraven land, züdden of uitgegraven landhoofd, krib, stouwdijk, Zalkerveerweg, het kerkepad, Bormansweg, verlaagde IJsseldijk, rietlanden. Legenda, cartouche en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1388
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000278 Plan van de Nieuwe Inlaags en oplaags Dijk beide 1754 aangeleeget tegen de revier den IJssel Kaart van de IJssel bij Zalk, met het ontwerp van de op te hogen dijken aan de binnenbocht van de rivier. Inlaagsdijk: versterking aan de binnenzijde, oplaagsdijk: versterking aan de buitenzijde. Twee kolken die bij de dijkdoorbraak van 31 december 1753 zijn ontstaan. Uitgegraven landen voor de aanleg van de nieuwe dijken. Bedreigde plaatsen van de Overijsselse dijk richting Kampen, plaats waar de IJssel land afkalft van de Zalkerwaard. verder worden vermeld: Zalk, Zalkerveer, Gelderse Dijk, weg naar de havezate Buckhorst, Vreugderijkerwaard. Windros, legenda en schaalstok zijn aanwezig., 1754-01-01
Titel:
Plan van de Nieuwe Inlaags en oplaags Dijk beide 1754 aangeleeget tegen de revier den IJssel
Datering eind:
1754-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1754-01-01
Afmeting:
83 x 641519 : KD000278
Adres:
Zwolle, VreugderijkerpadZwolle, Vreugderijkerpad  
Zalk, ZalkerdijkZalk, Zalkerdijk;  
Beschrijving:
Kaart van de IJssel bij Zalk, met het ontwerp van de op te hogen dijken aan de binnenbocht van de rivier. Inlaagsdijk: versterking aan de binnenzijde, oplaagsdijk: versterking aan de buitenzijde. Twee kolken die bij de dijkdoorbraak van 31 december 1753 zijn ontstaan. Uitgegraven landen voor de aanleg van de nieuwe dijken. Bedreigde plaatsen van de Overijsselse dijk richting Kampen, plaats waar de IJssel land afkalft van de Zalkerwaard. verder worden vermeld: Zalk, Zalkerveer, Gelderse Dijk, weg naar de havezate Buckhorst, Vreugderijkerwaard. Windros, legenda en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1397
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000277 Plan van het Grote Blok ofte Koekoek in Mastenbroek Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek, in kaart gebracht door E.J. van Slangenburgh, beschreven en afgezet door Thomas Tielemans. Vermeld worden de veldnamen: Zwijnleger, Papen en bageijnenlanden, Middelblok, Blokken over de Bisschopswetering. Oude dijk, Groene steeg, Bisschopswetering, trekvaart, Zeedijk, Zeegraven, kolken, Grafhorst, De Kattenberg, De Sauberg/ De Helleberg, Oosterholtse brug, Huis te Oosterholt, hoge vonder aan de Koek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luthers Ziel, Hagens, Erve Het Bosje, Papenkops Huis. Windroos, Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Noordpijl naar boven en een schaalstok van 200 Rijnlandse roeden. (linksboven letter P), midden boven Zeedijk, rechts boven Lutters Ziel (Y). Links onder: de trekvaart en het Huis te Oosterholt. Rechts legendum. Onder: Windroos met schaalstok, 1765-01-01
Titel:
Plan van het Grote Blok ofte Koekoek in Mastenbroek
Datering eind:
1765-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar; [E.J. Slangenburg]E.J. Slangenburg;
Datering:
1765-01-01
Afmeting:
56 x 441519 : KD000277
Adres:
Grafhorst, [geen straatnaam]Grafhorst,  
IJsselmuiden, [geen straatnaam]IJsselmuiden,  
Mastenbroek, [geen straatnaam]Mastenbroek,  
Beschrijving:
Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek, in kaart gebracht door E.J. van Slangenburgh, beschreven en afgezet door Thomas Tielemans. Vermeld worden de veldnamen: Zwijnleger, Papen en bageijnenlanden, Middelblok, Blokken over de Bisschopswetering. Oude dijk, Groene steeg, Bisschopswetering, trekvaart, Zeedijk, Zeegraven, kolken, Grafhorst, De Kattenberg, De Sauberg/ De Helleberg, Oosterholtse brug, Huis te Oosterholt, hoge vonder aan de Koek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luthers Ziel, Hagens, Erve Het Bosje, Papenkops Huis. Windroos, Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Noordpijl naar boven en een schaalstok van 200 Rijnlandse roeden. (linksboven letter P), midden boven Zeedijk, rechts boven Lutters Ziel (Y). Links onder: de trekvaart en het Huis te Oosterholt. Rechts legendum. Onder: Windroos met schaalstok
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_5770
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000276 Plan van het Groote blok ofte Koekoek in Mastenbroek Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Vermeld worden: Het grote blok, middelblok, Swijnleger, Papen- en Bagijnenlanden, blokken over de Bisschopswetering, oude dijk, groene steeg, Zeegraven, Bisschopssteeg, trekvaart, zeedijk, kolken (binnen- en buitendijks), Grafhorst, De Kattenberg, de Sandberg, in de volksmond de Helleberg, Oosterholtse berg, huis te Oostenholt, hoge vonder aan de Koekoek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luttersziel, Lagens, Erve het Bosje, Papenkopshuis. Windroos, legenda en schaalstok zijn aanwezig., 1764-01-01
Titel:
Plan van het Groote blok ofte Koekoek in Mastenbroek
Datering:
1764-01-01
Vervaardiger:
[E.J. Slangenburg]E.J. Slangenburg; [T. Tielemans](Thomas) T. Tielemans; [A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar;
Datering eind:
1764-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Afmeting:
57 x 451519 : KD000276
Adres:
IJsselmuiden, [geen straatnaam]IJsselmuiden,  
Mastenbroek, [geen straatnaam]Mastenbroek,  
Grafhorst, [geen straatnaam]Grafhorst,  
Beschrijving:
Kaart van de polder Koekoek bij IJsselmuiden in Mastenbroek. Vermeld worden: Het grote blok, middelblok, Swijnleger, Papen- en Bagijnenlanden, blokken over de Bisschopswetering, oude dijk, groene steeg, Zeegraven, Bisschopssteeg, trekvaart, zeedijk, kolken (binnen- en buitendijks), Grafhorst, De Kattenberg, de Sandberg, in de volksmond de Helleberg, Oosterholtse berg, huis te Oostenholt, hoge vonder aan de Koekoek, Koekoeksbrug, Papenkopsbrug, Luttersziel, Lagens, Erve het Bosje, Papenkopshuis. Windroos, legenda en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_5770
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000274 Mondingen van IJssel en Zwartewater Kaart van het Kampereiland, Schokland en De Voorst bij Vollenhove, met de mondingen van de IJssel en het Zwarte Water, vervaardigd met het oog op de bebakening van het Zwolse Diep. Vermeld worden: Kamperdiep, Zuiderdiep, Heeren Stal en Kamperbrug. Het oosten is met een vierhakig anker aangegeven als E., 1680-01-01
Titel:
Mondingen van IJssel en Zwartewater
Datering eind:
1680-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1680-01-01
Afmeting:
41 x 311519 : KD000274
Adres:
Kampen, [geen straatnaam]Kampen,  
Beschrijving:
Kaart van het Kampereiland, Schokland en De Voorst bij Vollenhove, met de mondingen van de IJssel en het Zwarte Water, vervaardigd met het oog op de bebakening van het Zwolse Diep. Vermeld worden: Kamperdiep, Zuiderdiep, Heeren Stal en Kamperbrug. Het oosten is met een vierhakig anker aangegeven als E.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_5896
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000273 Dorsaal: Aftekeninge van den Hartkamp in het Vollenhoofse. Plattegrond van een stuk weiland, de hartkamp genaamd, gelegen in Barsbeek in het schoutambt Vollenhove. vermeld wordt: Rentmeester Slootshuis, Boomgaard. Windroos en schaalstok zijn aanwezig., 1640-01-01
Titel:
Dorsaal: Aftekeninge van den Hartkamp in het Vollenhoofse.
Datering eind:
1660-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[H. Lentinck]H. Lentinck;
Datering:
1640-01-01
Afmeting:
40 x 311519 : KD000273
Adres:
Vollenhove, [geen straatnaam]Vollenhove,  
Beschrijving:
Plattegrond van een stuk weiland, de hartkamp genaamd, gelegen in Barsbeek in het schoutambt Vollenhove. vermeld wordt: Rentmeester Slootshuis, Boomgaard. Windroos en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_12556
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000271 Anwijsinge der zijlen van Blokzijl... Kaart van Blokzijl in het schoutambt Vollenhove met de uitwatering van het Giethoornse Meer en de daarop uitkomende diepen en griften, haven van Blokzijl, Vollenhoverzijl en Steenwijkerzijl. Buiten de stadsmuur: Gieterse zijl, Noorderdiep, Zuiderdiep, Muggenbeetse diep, Nieuwe Steenwijkerdiep, de Lee, de Aa, Brouwersgracht, Cornelisgracht, Walengracht, Vierssloot, Duinigermeer, Huis de Duin, Duiner wetering, Bijgrave of Zeegraven, Kuinderdijk, Baarlo, Muggenbeet, redoute, 't Heng, Rottezee. Windroos, legenda en cartouche (in de vorm van een perkamenten rol) zijn aanwezig., 1639-01-01
Titel:
Anwijsinge der zijlen van Blokzijl...
Datering eind:
1639-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[G. Sacke](Gijsbert) G. Sacke;
Datering:
1639-01-01
Afmeting:
57 x 501519 : KD000271
Adres:
Giethoorn, [geen straatnaam]Giethoorn,  
Vollenhove, [geen straatnaam]Vollenhove,  
Blokzijl, [geen straatnaam]Blokzijl,  
Beschrijving:
Kaart van Blokzijl in het schoutambt Vollenhove met de uitwatering van het Giethoornse Meer en de daarop uitkomende diepen en griften, haven van Blokzijl, Vollenhoverzijl en Steenwijkerzijl. Buiten de stadsmuur: Gieterse zijl, Noorderdiep, Zuiderdiep, Muggenbeetse diep, Nieuwe Steenwijkerdiep, de Lee, de Aa, Brouwersgracht, Cornelisgracht, Walengracht, Vierssloot, Duinigermeer, Huis de Duin, Duiner wetering, Bijgrave of Zeegraven, Kuinderdijk, Baarlo, Muggenbeet, redoute, 't Heng, Rottezee. Windroos, legenda en cartouche (in de vorm van een perkamenten rol) zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_5070
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000270 Plan Nom. Vijf Ontwerp voor een verlaat in de rivier de Regge (bij Ommen) in verband met een nieuw te graven kanaal (langs Laarmanshoek en door de Larinkmars?) om een verbinding te vormen tussen het Munsterse kanaal (?), de Regge en de Vecht, met als doel de Vecht bevaarbaar te houden. Legenda en schaalstok zijn aanwezig., 1764-01-01
Titel:
Plan Nom. Vijf
Datering eind:
1764-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1764-01-01
Afmeting:
138 x 541519 : KD000270
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Ontwerp voor een verlaat in de rivier de Regge (bij Ommen) in verband met een nieuw te graven kanaal (langs Laarmanshoek en door de Larinkmars?) om een verbinding te vormen tussen het Munsterse kanaal (?), de Regge en de Vecht, met als doel de Vecht bevaarbaar te houden. Legenda en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1384
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000269 Plan nom.4 Detailtekening van KD000267 (Plan nom.2); ontwerp van de twee halve schutsluizen in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Boven- en vooraanzicht sluisdeuren. Zijaanzicht met opstand. Wipgebinte van de ophaalbruggen over beide sluizen. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Schutsluizen in de Regge bij buitenplaats Huize Het Laar bij Ommen over een aan te leggen sluis met een houten brug., 1764-05-18
Titel:
Plan nom.4
Datering eind:
1764-05-18
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1764-05-18
Afmeting:
89 x 521519 : KD000269
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Detailtekening van KD000267 (Plan nom.2); ontwerp van de twee halve schutsluizen in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Boven- en vooraanzicht sluisdeuren. Zijaanzicht met opstand. Wipgebinte van de ophaalbruggen over beide sluizen. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Schutsluizen in de Regge bij buitenplaats Huize Het Laar bij Ommen over een aan te leggen sluis met een houten brug.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1384
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000268 Standtekening van de Penanten en Hoofden met de daar over te leggende houtene Brug bij 't Laar Nieuwe Brug. Ontwerp van een aan te leggen dam met een houten brug over de rivier de Regge bij de nieuwe brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Plan nom.3, detail van Plan nom.2. Bovenaanzicht en dwarsdoorsneden. Waterhoogten van de Regge. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Plan voor de aanleg van penanten in de Regge en een houten brug, Plan no. 3 bij het Laer tussen Dalfsen en Ommen. Het gaat om de nieuwe brug ten zuiden van Ommen. Met een maatstok erbij geschreven van 36 Rijnlandse voeten., 1764-01-01
Titel:
Standtekening van de Penanten en Hoofden met de daar over te leggende houtene Brug bij 't Laar Nieuwe Brug.
Datering eind:
1764-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1764-01-01
Afmeting:
91 x 531519 : KD000268
Adres:
Dalfsen, [geen straatnaam]Dalfsen,  
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Ontwerp van een aan te leggen dam met een houten brug over de rivier de Regge bij de nieuwe brug ten zuiden van landgoed 't Laar bij Ommen. Plan nom.3, detail van Plan nom.2. Bovenaanzicht en dwarsdoorsneden. Waterhoogten van de Regge. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Plan voor de aanleg van penanten in de Regge en een houten brug, Plan no. 3 bij het Laer tussen Dalfsen en Ommen. Het gaat om de nieuwe brug ten zuiden van Ommen. Met een maatstok erbij geschreven van 36 Rijnlandse voeten.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1384
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000267 Plan nom. 2. Regge bij 't Laar Ontwerpplattegronden voor een schutsluis en een hoofddam of penanten in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laer bij Ommen. Met als doel de Regge bevaarbaar te houden. Daarnaast de oude situatie. Vermeld worden: verlaat, gracht, watermolens. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Gebied rivier de Regge bij buitenplaats Huize 't Laar. Waterstaatkundig plan voor een grote of twee kleine schutsluizen in de rivier de Regge bij 't Laar. Met sluizen en penanten moet het Reggewater op peil gehouden kunnen worden. Met een schaalstok waarbij vermeld staat maatstok van 18 Rijnlandse roeden zijn gelijk aan 252 voeten., 1764-08-15
Titel:
Plan nom. 2. Regge bij 't Laar
Datering eind:
1764-08-15
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1764-08-15
Afmeting:
74 x 531519 : KD000267
Adres:
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Ontwerpplattegronden voor een schutsluis en een hoofddam of penanten in de rivier de Regge bij de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laer bij Ommen. Met als doel de Regge bevaarbaar te houden. Daarnaast de oude situatie. Vermeld worden: verlaat, gracht, watermolens. Legenda en schaalstok zijn aanwezig. Gebied rivier de Regge bij buitenplaats Huize 't Laar. Waterstaatkundig plan voor een grote of twee kleine schutsluizen in de rivier de Regge bij 't Laar. Met sluizen en penanten moet het Reggewater op peil gehouden kunnen worden. Met een schaalstok waarbij vermeld staat maatstok van 18 Rijnlandse roeden zijn gelijk aan 252 voeten.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1384
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000266 Plan van nom. A. Vertoonende het profiel van de Revieren de Vegt, en de Regge. Profiel van het verval van de rivier de Regge vanaf 't Loo tot aan de Vecht. Daarop aangegeven hoe de Regge trapsgewijs verdiept zou kunnen worden. Vanaf de Vecht tot de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laer, vandaar tot de Schuilenburg, vandaar via Ypelo tot Almelo en vandaar tot 't Loo. Vanaf 't Loo een voorstel tot een nieuw nieuw te graven kanaal via de havezate Borgbeuningen (bij Denekamp) naar de rivier de Dinkel. Bij Nieuwe Brug, Schuilenburg, Almelo en 't Loo zouden sluizen moeten komen. 't Loo ligt ten zuiden van Albergen en ten westen van Saasveld aan de Spikkersbeek. N.B. Vanaf Ypelo is het niet de rivier de Regge maar respectievelijk de Eksose Aa, de Almelose Aa, de Loolee en de Spikkersbeek. Legenda is aanwezig., 1764-01-01
Titel:
Plan van nom. A. Vertoonende het profiel van de Revieren de Vegt, en de Regge.
Datering eind:
1764-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J.J. de Clesheim]J.J. de Clesheim;
Datering:
1764-01-01
Afmeting:
91 x 531519 : KD000266
Adres:
Almelo, [geen straatnaam]Almelo,  
Wierden, [geen straatnaam]Wierden,  
Ommen, [geen straatnaam]Ommen,  
Beschrijving:
Profiel van het verval van de rivier de Regge vanaf 't Loo tot aan de Vecht. Daarop aangegeven hoe de Regge trapsgewijs verdiept zou kunnen worden. Vanaf de Vecht tot de Nieuwe Brug ten zuiden van landgoed 't Laer, vandaar tot de Schuilenburg, vandaar via Ypelo tot Almelo en vandaar tot 't Loo. Vanaf 't Loo een voorstel tot een nieuw nieuw te graven kanaal via de havezate Borgbeuningen (bij Denekamp) naar de rivier de Dinkel. Bij Nieuwe Brug, Schuilenburg, Almelo en 't Loo zouden sluizen moeten komen. 't Loo ligt ten zuiden van Albergen en ten westen van Saasveld aan de Spikkersbeek. N.B. Vanaf Ypelo is het niet de rivier de Regge maar respectievelijk de Eksose Aa, de Almelose Aa, de Loolee en de Spikkersbeek. Legenda is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1384
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000264 Kaart van de Groote Grifte vanaf de Steemwetering tot aan de Hasselterdijk Kaart van de Groote Grift vanaf de Steenwetering tot aan de Hasselterdijk bij het Zwarte Water met de te vergraven landerijen: Stadtland, Vilsteren, Knoppert, Maelers, Huis Het Spijk. Schaalstok is aanwezig., 1638-01-01
Titel:
Kaart van de Groote Grifte vanaf de Steemwetering tot aan de Hasselterdijk
Datering eind:
1638-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1638-01-01
Afmeting:
53 x 181519 : KD000264
Adres:
Zwolle, HasselterdijkZwolle, Hasselterdijk  
Hasselt, [geen straatnaam]Hasselt,  
Beschrijving:
Kaart van de Groote Grift vanaf de Steenwetering tot aan de Hasselterdijk bij het Zwarte Water met de te vergraven landerijen: Stadtland, Vilsteren, Knoppert, Maelers, Huis Het Spijk. Schaalstok is aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_12638
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000263 Gebied tussen Hardenberg, rivier de Vecht en Drenthe. Het geeft de situatie weer van de scheiding tussen de marke Heemse en de omliggende marke Ane, Rheeze en Diffelen. Windroos in het midden aan de bovenrand, het noorden is linksboven. Links de (provincie) grens met Drenthe, verder worden vermeld de Reeser Marckt, Lutten, Anevelder Marckt, Hardenberg, Heemser Hoijlanden en Reeser Hoijlanden langs de Overijsselse Vecht die de rechterkaartrand begrenst. De afstand op de kaart tussen de kerken van Hardenberg en Heemse is 80 mm. De reden waarom deze kaart gemaakt is, was om het gebruik van de grond weer te geven en wie de grond in bezit had en welke dorpelingen er vee mochten drijven., 1650-01-01
Datering eind:
1650-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1650-01-01
Afmeting:
107 x 411519 : KD000263
Adres:
Hardenberg, [geen straatnaam]Hardenberg,  
Ane, [geen straatnaam]Ane,  
Hardenberg, [geen straatnaam]Hardenberg,  
Lutten, [geen straatnaam]Lutten,  
Beschrijving:
Gebied tussen Hardenberg, rivier de Vecht en Drenthe. Het geeft de situatie weer van de scheiding tussen de marke Heemse en de omliggende marke Ane, Rheeze en Diffelen. Windroos in het midden aan de bovenrand, het noorden is linksboven. Links de (provincie) grens met Drenthe, verder worden vermeld de Reeser Marckt, Lutten, Anevelder Marckt, Hardenberg, Heemser Hoijlanden en Reeser Hoijlanden langs de Overijsselse Vecht die de rechterkaartrand begrenst. De afstand op de kaart tussen de kerken van Hardenberg en Heemse is 80 mm. De reden waarom deze kaart gemaakt is, was om het gebruik van de grond weer te geven en wie de grond in bezit had en welke dorpelingen er vee mochten drijven.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1178
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000261 Gefigureerde caerte Kaart van de 'Heeren gecommitteerden der stad Deventer' over een ontworpen nieuwe sluis. Het gaat over waterwerken in de Schipbeek en de Boven Regge bij de havezathe Westerflier en het boerenerf Leusink. Hoort bij archiefstuk 'Paquet 40'., 1746-01-01
Titel:
Gefigureerde caerte
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[J. Stellingwerf](Jacobus) J. Stellingwerf;
Datering:
1746-01-01
Datering eind:
1746-12-31
Afmeting:
32 x 411519 : KD000261
Adres:
Deventer, [geen straatnaam]Deventer,  
Beschrijving:
Kaart van de 'Heeren gecommitteerden der stad Deventer' over een ontworpen nieuwe sluis. Het gaat over waterwerken in de Schipbeek en de Boven Regge bij de havezathe Westerflier en het boerenerf Leusink. Hoort bij archiefstuk 'Paquet 40'.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1370
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000260 Schets van de Waade in de Snippelinksdijk... Schets van de dijkdoorbraak van de Schipbeek (noordzijde) in de Snippelinksdijk ter hoogte van de Veenen (Veneslagen) ten oosten van de stad Deventer. Vermeld worden de dieptepeilingen van de wade (kolk). Legenda en schaalstok zijn aanwezig., 1747-01-01
Titel:
Schets van de Waade in de Snippelinksdijk...
Datering eind:
1747-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1747-01-01
Afmeting:
40 x 331519 : KD000260
Adres:
Deventer, [geen straatnaam]Deventer,  
Beschrijving:
Schets van de dijkdoorbraak van de Schipbeek (noordzijde) in de Snippelinksdijk ter hoogte van de Veenen (Veneslagen) ten oosten van de stad Deventer. Vermeld worden de dieptepeilingen van de wade (kolk). Legenda en schaalstok zijn aanwezig.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1387
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000258 Caarte van den loop en de uytwateringe der Schipbeeke met der selver sluysen. etc: Rivierkaart: gebied IJssel tussen Deventer en Zutphen, van de loop van de Schipbeek tot aan Alstede in Munsterland met verder de loop en uitwatering Schipbeek en de Berkel met de sluizen. Onder titel renvooi, gebiedswijze in vier schutkleuren verdeeld en 25 renvooien waaronder een hennep windmolen. De kaart is gerestaureerd en op linnen geplakt.Windroos rechts boven, schaal van een uur gaans links onder. Verder zijn er kastelen aangegeven op de kaart zoals Huis te Dorth, Huis te Voorst en moerassen als Markelose Broek en Stokkummer Broek. De afgravingen van de stadslanden langs de Schipbeek bij Diepenheim door Zwollenaren is ook te zien., 1765-01-01
Titel:
Caarte van den loop en de uytwateringe der Schipbeeke met der selver sluysen. etc:
Datering eind:
1765-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[A. Hanselaar](Abraham) A. Hanselaar;
Datering:
1765-01-01
Afmeting:
97 x 771519 : KD000258
Schaal:
1:50.000 ca (schaal van een uur gaans = 5 km) (=7,2 cm).
Adres:
Lochem (Gld), [geen straatnaam]Lochem (Gld),  
Bathmen, [geen straatnaam]Bathmen,  
Holten, [geen straatnaam]Holten,  
Diepenheim, [geen straatnaam]Diepenheim,  
Diepenheim, [geen straatnaam]Diepenheim,  
Diepenheim, [geen straatnaam]Diepenheim,  
Goor, [geen straatnaam]Goor,  
Gelselaar (Gld), [geen straatnaam]Gelselaar (Gld),  
Neede (Gld), [geen straatnaam]Neede (Gld),  
Gorssel (Gld, [geen straatnaam]Gorssel (Gld,  
Deventer, [geen straatnaam]Deventer,  
Geesteren, [geen straatnaam]Geesteren,  
Zutphen (Gld), [geen straatnaam]Zutphen (Gld),  
Beschrijving:
Rivierkaart: gebied IJssel tussen Deventer en Zutphen, van de loop van de Schipbeek tot aan Alstede in Munsterland met verder de loop en uitwatering Schipbeek en de Berkel met de sluizen. Onder titel renvooi, gebiedswijze in vier schutkleuren verdeeld en 25 renvooien waaronder een hennep windmolen. De kaart is gerestaureerd en op linnen geplakt.Windroos rechts boven, schaal van een uur gaans links onder. Verder zijn er kastelen aangegeven op de kaart zoals Huis te Dorth, Huis te Voorst en moerassen als Markelose Broek en Stokkummer Broek. De afgravingen van de stadslanden langs de Schipbeek bij Diepenheim door Zwollenaren is ook te zien.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1382
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000257 Dorsaal: 1769 juny niet gebruikt. Schetkaart van het stroomgebied van de Schipbeek en de Boven Regge vanaf Altstede tot aan Deventer vanaf Diepenheim tot Rijssen. Van links naar rechts is te zien: Coerhuijs, Deventer, Bathmen, Loo, Stokkumerbroek, Regge en dan van noord naar zuid: Oosterhof, Stoevelaar Goor, Markelo, Hulsbeecke, Westervlier, Warmelo, Diepenheim, Pexkedam, Schipbeekshuizen en Markvelde., 1750-01-01
Titel:
Dorsaal: 1769 juny niet gebruikt.
Datering eind:
1750-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1750-01-01
Afmeting:
30 x 661519 : KD000257
Adres:
Deventer, [geen straatnaam]Deventer,  
Rijssen, [geen straatnaam]Rijssen,  
Beschrijving:
Schetkaart van het stroomgebied van de Schipbeek en de Boven Regge vanaf Altstede tot aan Deventer vanaf Diepenheim tot Rijssen. Van links naar rechts is te zien: Coerhuijs, Deventer, Bathmen, Loo, Stokkumerbroek, Regge en dan van noord naar zuid: Oosterhof, Stoevelaar Goor, Markelo, Hulsbeecke, Westervlier, Warmelo, Diepenheim, Pexkedam, Schipbeekshuizen en Markvelde.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1375
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000256 Kaart van Twente Kaart van het zuidelijke gedeelte van het drostambt Twente over de afwatering van de Twentse beken en rivieren, met name de Schipbeek en de Regge, verder de Buurstebeek, Bolksbeek. Markante punten en bouwwerken zijn 't Loo, Dulder, Oosterhof, Ypelo, Kattelaar, Vriezenberg, Stoevelaar, Weldam en Wegdam, Het Nijenhuis, Bekkendam, Westervlier, Schipsbeekshuizen, Stokkumerbroek Bloemendal, De Wippert. De kaart is met de hand ingekleurd, het noorden is boven aangegeven en er is een schaalstok ingetekend. Waarschijnlijk is deze kaart overgetekend van een ouder exemplaar vervaardigd door Nicolaas ten Have. De kastelen Twickel en Zeldam zijn ook te vinden., 1750-01-01
Titel:
Kaart van Twente
Datering eind:
1750-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[P.T. Golts](Pieter Theodorus) P.T. Golts;
Datering:
1750-01-01
Afmeting:
106 x 761519 : KD000256
Adres:
Enschede, [geen straatnaam]Enschede,  
Haaksbergen, [geen straatnaam]Haaksbergen,  
Borne, [geen straatnaam]Borne,  
Delden, [geen straatnaam]Delden,  
Diepenheim, [geen straatnaam]Diepenheim,  
Beschrijving:
Kaart van het zuidelijke gedeelte van het drostambt Twente over de afwatering van de Twentse beken en rivieren, met name de Schipbeek en de Regge, verder de Buurstebeek, Bolksbeek. Markante punten en bouwwerken zijn 't Loo, Dulder, Oosterhof, Ypelo, Kattelaar, Vriezenberg, Stoevelaar, Weldam en Wegdam, Het Nijenhuis, Bekkendam, Westervlier, Schipsbeekshuizen, Stokkumerbroek Bloemendal, De Wippert. De kaart is met de hand ingekleurd, het noorden is boven aangegeven en er is een schaalstok ingetekend. Waarschijnlijk is deze kaart overgetekend van een ouder exemplaar vervaardigd door Nicolaas ten Have. De kastelen Twickel en Zeldam zijn ook te vinden.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1369
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000255 Caart figuratief Schetskaart van het zuidelijke gedeelte van het drostambt Twente en het zuid-oostelijk gedeelte van het drostambt Salland over de afwatering van de Twentse beken en rivieren, met name de Schipbeek en de Regge. Het noorden is aan de bovenkant aangegeven. Waarschijnlijk overgetekend naar een kaart van Nicolaas ten Have, werkzaam bij uitgever De Lat te Deventer. Van links naar rechts en noord naar zuid zijn de volgende plekken te zien: Hackelerdijk, Blanke meer, Vriezen Aa, Hollandergraven, Krommedijksbrug, Noebelerdijk, Holterdijk, Noordmolen, Bolksbeek, sluis in de Berkel voor Lochem, Oude Molen, Buurserbeek met schans en het Oude Veer bij Rijssen. Kastelen en havezaten: Schuilenburg, Ten Dam, Eversberg, 't Loo te Wierden, Huis Almelo, Grimbegen, Oosterhof, Kattelaar, Backenhagen, Graes, Dubbelink, Twickel, Weldam, Arkelsteijn, Bloemendal, Keppel, Oldehof, Hulsbeeke, Essinck, Stoevelar, Hekeren, Olidam, Weldam, Wegdam, 't Hof te Boekelo, De Dam , Velde, de Voorst, Verwolde, Enze, Langen, Diepenbroek, Kersenberg, Huis Nettelhorst, Westervlier, Biel, Bothuis, Huis Diepenheim, Peckedam en tenslotte Het Nijenhuis., 1750-01-01
Titel:
Caart figuratief
Datering eind:
1750-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Johan de Lat](Johan) de Lat; [N. ten Have](Nicolaas) N. ten Have;
Datering:
1750-01-01
Afmeting:
42 x 321519 : KD000255
Adres:
Wesepe, [geen straatnaam]Wesepe,  
Heeten, [geen straatnaam]Heeten,  
Haarle, [geen straatnaam]Haarle,  
Okkenbroek, [geen straatnaam]Okkenbroek,  
Holten, [geen straatnaam]Holten,  
Holten, [geen straatnaam]Holten,  
Enter, [geen straatnaam]Enter,  
Delden, [geen straatnaam]Delden,  
Borne, [geen straatnaam]Borne,  
Hengelo, [geen straatnaam]Hengelo,  
Diepenheim, [geen straatnaam]Diepenheim,  
Goor, [geen straatnaam]Goor,  
Hengevelde, [geen straatnaam]Hengevelde,  
Bentelo, [geen straatnaam]Bentelo,  
Boekelo, [geen straatnaam]Boekelo,  
Zutphen (Gld), [geen straatnaam]Zutphen (Gld),  
Lochem (Gld), [geen straatnaam]Lochem (Gld),  
Laren (Gld), [geen straatnaam]Laren (Gld),  
Neede (Gld), [geen straatnaam]Neede (Gld),  
Haaksbergen, [geen straatnaam]Haaksbergen,  
Hellendoorn, [geen straatnaam]Hellendoorn,  
Albergen, [geen straatnaam]Albergen,  
Luttenberg, [geen straatnaam]Luttenberg,  
Rijssen, [geen straatnaam]Rijssen,  
Raalte, [geen straatnaam]Raalte,  
Beschrijving:
Schetskaart van het zuidelijke gedeelte van het drostambt Twente en het zuid-oostelijk gedeelte van het drostambt Salland over de afwatering van de Twentse beken en rivieren, met name de Schipbeek en de Regge. Het noorden is aan de bovenkant aangegeven. Waarschijnlijk overgetekend naar een kaart van Nicolaas ten Have, werkzaam bij uitgever De Lat te Deventer. Van links naar rechts en noord naar zuid zijn de volgende plekken te zien: Hackelerdijk, Blanke meer, Vriezen Aa, Hollandergraven, Krommedijksbrug, Noebelerdijk, Holterdijk, Noordmolen, Bolksbeek, sluis in de Berkel voor Lochem, Oude Molen, Buurserbeek met schans en het Oude Veer bij Rijssen. Kastelen en havezaten: Schuilenburg, Ten Dam, Eversberg, 't Loo te Wierden, Huis Almelo, Grimbegen, Oosterhof, Kattelaar, Backenhagen, Graes, Dubbelink, Twickel, Weldam, Arkelsteijn, Bloemendal, Keppel, Oldehof, Hulsbeeke, Essinck, Stoevelar, Hekeren, Olidam, Weldam, Wegdam, 't Hof te Boekelo, De Dam , Velde, de Voorst, Verwolde, Enze, Langen, Diepenbroek, Kersenberg, Huis Nettelhorst, Westervlier, Biel, Bothuis, Huis Diepenheim, Peckedam en tenslotte Het Nijenhuis.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1369
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000254 Dorsaal: Kaert Schetskaart van het zuidelijke gedeelte van het Drostambt Twente met nadruk op de afwatering van de Twentse beken en rivieren met namen de Buursbeek en de Dinkel. Vermeld worden: Plaatsnamen: Beckum, Boeckelo, Rutbeek, Enschede, Losser, Glanerbrug, Gronau, Rüenberg, Ochtrup, Haaksbergen, Rutbeek, Buurse, Den Braam, Broekheurne, Orthaus, Epe, Wullen(?), Alstätte, Heek, Nieborg, Kopping, Honesch. Huizen: Hof te Boekelo. Rivieren, Beken, molens etc: Schans bij de Buurerbeek, Roomole (Haarmühle), Dinkel, Olde molen tussen Boekelo en Delden (aan de Oelerbeek). Gebieden: Haaksberger veen, Geerdinkzijde, Helminkzijde, Aamsveen., 1747-01-01
Titel:
Dorsaal: Kaert
Vervaardiger:
[N. Wagner](Nicolaas) N. Wagner;
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Datering:
1747-01-01
Datering eind:
1747-12-31
Afmeting:
32 x 221519 : KD000254
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Twente, [geen straatnaam]Twente,  
Beschrijving:
Schetskaart van het zuidelijke gedeelte van het Drostambt Twente met nadruk op de afwatering van de Twentse beken en rivieren met namen de Buursbeek en de Dinkel. Vermeld worden: Plaatsnamen: Beckum, Boeckelo, Rutbeek, Enschede, Losser, Glanerbrug, Gronau, Rüenberg, Ochtrup, Haaksbergen, Rutbeek, Buurse, Den Braam, Broekheurne, Orthaus, Epe, Wullen(?), Alstätte, Heek, Nieborg, Kopping, Honesch. Huizen: Hof te Boekelo. Rivieren, Beken, molens etc: Schans bij de Buurerbeek, Roomole (Haarmühle), Dinkel, Olde molen tussen Boekelo en Delden (aan de Oelerbeek). Gebieden: Haaksberger veen, Geerdinkzijde, Helminkzijde, Aamsveen.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_1369
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
KD000252 Dyt ys de Nye Wetteronge streckende na de Hovenbruge Schetskaart van enkele percelen land tussen de Nieuwe Wetering en Soestwetering, behorende bij erve en goed Sunder (tegenwoordig polder Seksdoorn?) Het noorden is linksboven. Vermeld worden: Hovenbrugge (=Hoeven brug), Grote Plate, Kleine Plate, dwarsweg, langsweg, "Monke hove"?, erve Sunder met Meyershuis en o.a. stukken land die aan Van Dalfsen en Wennemer in de Hove en Bernt "Cosuck"? verpacht zijn., 1558-01-01
Titel:
Dyt ys de Nye Wetteronge streckende na de Hovenbruge
Datering eind:
1558-12-31
Rechthebbende:
[Public Domain]Public Domain;
Vervaardiger:
[Onbekend]Onbekend;
Datering:
1558-01-01
Afmeting:
32 x 221519 : KD000252
Adres:
Zwolle, [geen straatnaam]Zwolle,  
Beschrijving:
Schetskaart van enkele percelen land tussen de Nieuwe Wetering en Soestwetering, behorende bij erve en goed Sunder (tegenwoordig polder Seksdoorn?) Het noorden is linksboven. Vermeld worden: Hovenbrugge (=Hoeven brug), Grote Plate, Kleine Plate, dwarsweg, langsweg, "Monke hove"?, erve Sunder met Meyershuis en o.a. stukken land die aan Van Dalfsen en Wennemer in de Hove en Bernt "Cosuck"? verpacht zijn.
Opmerking:
Deze kaart hoort bij inventarisnummer : NL_ZwHCO_Blok 700_3362
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Deventer