Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Foto's Monumentenzorg I Beeldbank Overijssel Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Diens...

1723 Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
Kaarten en prenten
10 Comitatus Zutphaniae et Fluminis Isulae Titel langs bovenzijde kaartbeeld. Facsimile-uitgave van een zwart-witorigineel uitgegeven in 1671 te Amsterdam door F. de Wit, zoals onderaan het kaartbeeld is aangegeven. Rechtsonder in cartouche schaalstokken voor grote Duitse mijlen en Fransen mijlen of uren gaans. Beslaat globaal het gebied tussen Nijmegen, Zwartsluis, Coevorden en Vreden. Streeknamen in het Latijn. Uniforme perspectivische reliëfweergave (zogeheten molshopen). De kaart is naar het westen georiënteerd. In de linker marge geografische gegevens van de provincie Overijssel en beschrijvingen van de zeven Overijsselse steden.
1723 Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal)
Inventaris
Kaarten en prenten
10
Comitatus Zutphaniae et Fluminis Isulae Titel langs bovenzijde kaartbeeld. Facsimile-uitgave van een zwart-witorigineel uitgegeven in 1671 te Amsterdam door F. de Wit, zoals onderaan het kaartbeeld is aangegeven. Rechtsonder in cartouche schaalstokken voor grote Duitse mijlen en Fransen mijlen of uren gaans. Beslaat globaal het gebied tussen Nijmegen, Zwartsluis, Coevorden en Vreden. Streeknamen in het Latijn. Uniforme perspectivische reliëfweergave (zogeheten molshopen). De kaart is naar het westen georiënteerd. In de linker marge geografische gegevens van de provincie Overijssel en beschrijvingen van de zeven Overijsselse steden.
Titel:
Comitatus Zutphaniae et Fluminis Isulae
Beschrijving:
Titel langs bovenzijde kaartbeeld. Facsimile-uitgave van een zwart-witorigineel uitgegeven in 1671 te Amsterdam door F. de Wit, zoals onderaan het kaartbeeld is aangegeven. Rechtsonder in cartouche schaalstokken voor grote Duitse mijlen en Fransen mijlen of uren gaans. Beslaat globaal het gebied tussen Nijmegen, Zwartsluis, Coevorden en Vreden. Streeknamen in het Latijn. Uniforme perspectivische reliëfweergave (zogeheten molshopen). De kaart is naar het westen georiënteerd. In de linker marge geografische gegevens van de provincie Overijssel en beschrijvingen van de zeven Overijsselse steden.
Origineel:
Nee
Opmerking:
Zie kaartnummer 11 in deze toegang; Zie: Coeman, C. Atlantes Neerlandici Volume III (Amsterdam : Theatrum Orbis Terrarum, 1969) 216
Schaal:
1:200.000
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Voorwaarden voor raadpleging en gebruik:
Het archief is volledig openbaar
Categorie: