Doorgaan naar de inhoud
Uw zoekacties: Ontwerper Piet Smeele Overlijden Hendrik van Someren, 03-05-1880 Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Diens...

1723 Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal) ( Collectie Overijssel locatie Zwolle )

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Van OBD tot HCO
Aanwijzingen voor de gebruiker
Archiefvorming
Inhoud en structuur van de kaarten
Bronverwijzing
Inventaris
Kaarten en prenten
35 Denekamp - Topografische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden; blad 29 Titel van de kaart in het midden bovenaan. Facsimile-uitgave van de eerste druk uit 1860. Nulmeridiaan van Amsterdam. Schaalstokken in mijlen en ellen (=meters). Basisgegevens afkomstig van kadastrale kaarten en terreinverkenningen (uit 1848). Voor informatie over kartering van het Duitse gebied zie verklaring. Hoogtevoorstellingen met arceringen, hoogtecijfers in ellen (=meters) ten opzichte van het nulpunt van de Amsterdamsche peilschaal. Bladindeling linksboven in kaderrand. De legenda is voor deze uitgave ook in het Engels vertaald. De kaart geeft het landschap weer van voor de grote stedelijke uitbreidingen en van voor de infrastructurele ontwikkelingen. Een kaart met een verklaring met een legenda van vier bladen). Gewijzigde projectie van Flamsteed (=Bonneprojectie)., 1972
1723 Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal)
Inventaris
Kaarten en prenten
35
Denekamp - Topografische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden; blad 29 Titel van de kaart in het midden bovenaan. Facsimile-uitgave van de eerste druk uit 1860. Nulmeridiaan van Amsterdam. Schaalstokken in mijlen en ellen (=meters). Basisgegevens afkomstig van kadastrale kaarten en terreinverkenningen (uit 1848). Voor informatie over kartering van het Duitse gebied zie verklaring. Hoogtevoorstellingen met arceringen, hoogtecijfers in ellen (=meters) ten opzichte van het nulpunt van de Amsterdamsche peilschaal. Bladindeling linksboven in kaderrand. De legenda is voor deze uitgave ook in het Engels vertaald. De kaart geeft het landschap weer van voor de grote stedelijke uitbreidingen en van voor de infrastructurele ontwikkelingen. Een kaart met een verklaring met een legenda van vier bladen). Gewijzigde projectie van Flamsteed (=Bonneprojectie)., 1972
Titel:
Denekamp - Topografische en Militaire kaart van het Koningrijk der Nederlanden; blad 29
Beschrijving:
Titel van de kaart in het midden bovenaan. Facsimile-uitgave van de eerste druk uit 1860. Nulmeridiaan van Amsterdam. Schaalstokken in mijlen en ellen (=meters). Basisgegevens afkomstig van kadastrale kaarten en terreinverkenningen (uit 1848). Voor informatie over kartering van het Duitse gebied zie verklaring. Hoogtevoorstellingen met arceringen, hoogtecijfers in ellen (=meters) ten opzichte van het nulpunt van de Amsterdamsche peilschaal. Bladindeling linksboven in kaderrand. De legenda is voor deze uitgave ook in het Engels vertaald. De kaart geeft het landschap weer van voor de grote stedelijke uitbreidingen en van voor de infrastructurele ontwikkelingen. Een kaart met een verklaring met een legenda van vier bladen). Gewijzigde projectie van Flamsteed (=Bonneprojectie).
Origineel:
Nee
Datering:
1972
Opmerking:
Zie: J. A. van der Linden 'Topographische en Militaire kaart van he tKoningrijk der Nederlanden' (Bussum : Fibula-van Dishoek, 1973)
Schaal:
1:50.000
Trefwoorden:
Geografische namen:
Organisatie: Collectie Overijssel locatie Zwolle

Kenmerken

Datering:
Zestiende tot en met negentiende eeuw
Toegang:
Collectie Rijnbrink (voorheen Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal), Zestiende tot en met negentiende eeuw.
Voorwaarden voor raadpleging en gebruik:
Het archief is volledig openbaar
Categorie: